Je hartslag als input voor een game


Ha Judith,

Dat er spellen waren die gebruik maken van je ‘brain waves’ dat wist ik al door mijn bezoek aan de Games4Health Europe conferentie een paar jaar geleden.

Hoe meer je focused, des te meer produceer je bepaalde ‘brain waves’ die geregistreerd worden en waardoor je in een spel ‘iets’ kunt laten bewegen. Ik geloof dat ik toen al tegen je gezegd hebt dat het erg op Star Wars gaat lijken, waar de Jedi’s ook mentale kracht gebruiken. Maar het sluit natuurlijk ook aan bij Willpower van Kelly McGonigal.

Echter vandaag kwam ik een spel tegen via nu.nl waarbij de besturing door je hartslag wordt gedaan. Het is de eerste keer dat ik een per hartslag gecontroleerde game (app) zie. Ik ben erg nieuwsgierig, maar kan het niet laten om de trailer alvast hier met je te delen nog zonder dat ik de game zelf heb gespeeld.

Bijzonder. Ik ben ook erg benieuwd wat mijn zorg-collega’s hier van vinden.

Groet Marcel

Geplaatst op 8 februari 2015, in Gaming, Miscellaneous, Zorg. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: