Boundary crossing bij de MLI #mlibrug


Ha Marcel en Karin,

Wij zijn al ‘boundary crossend‘ bezig geweest. Mijn studiemaatje Alex vroeg mij wat nu van hem verwacht vond. Nou Alex, gewoon jouw visie 🙂 Henderijn (gamemaster) tipte nog de brokerrollen van Gould en Fernandez (1989). Wil je wat meer theoretische uitgangspunten van boundary crossing? Check dan dit boekfragment van Leren van Innoveren (Miedema & Stam, 2010).

De transfer  van studie naar werk en andersom verloopt lang niet altijd naar wens. Ook bij de MLI wordt geprobeerd het werkveld meer bij ons (onderzoek) te betrekken. Ik hoorde dat tijdens de focusgroep van de MLI nu ook over ‘boundary crossing’ is gesproken 🙂 Marco Snoek heeft in het kader van ‘teacher leaders’ hierover ook al gepubliceerd. Dus niet zo vreemd dat dit nu de aandacht heeft. De MLI wilt innoveren. Zij wilt dat haar innovatieve studenten invloed krijgen binnen het onderwijs.

Toevallig kwam deze video van Arthur Bakker tegen. Ja dé Bakker van Akkerman en Bakker die de literatuurstudie naar bruggenbouwers hebben verricht.

Het gaat dus niet alleen om transfer van opleiding naar naar beroepspraktijk, maar ook van de praktijk naar opleiding. Het gaat om het goed verbinden.

Suzanne Verdonschot beschrijft in haar blog een ‘kijkje in een heel andere wereld’ kan leren bevorderen drie interventies die bij kunnen dragen aan leren op de randen. Zoals het uitnodigen van gastsprekers uit een heel andere discipline om naar je vak te kijken. Of stagelopen bij een collega. Of werkbezoeken. Dit zijn wellicht ideeën voor de MLI? Ik vind het altijd boeiend om naar andere sprekers te luisteren om daarover mijn eigen visie meer te vormen. Die uitdaging heb ik niet vaak tijdens mijn studie ervaren. Zo hebben wij als idee bij een onderwijsontwerp bij LA2 eens voorgesteld om MLI-studenten als experts te zien die elkaar van alles kunnen leren. Ook een ‘sort of’ kijkje in de keuken.

Ik denk dat er van alle kanten nog wel ‘boundaries te crossen’ zijn waaruit mooie verbindingen kunnen ontstaan.
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 8 februari 2015, in MLI. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: