Plagiaat & Ephorus [presentatie]


Ha Marcel,

Steeds vaker krijg ik vragen uit de organisatie over plagiaat(detectiesystemen). Dat komt natuurlijk ook doordat accreditatiecommissies de laatste jaren meer aandacht besteden aan plagiaat en opleidingen vragen wat ze ter preventie doen. Ook de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW) is sinds 1 september 2010 op een aantal punten gewijzigd. Bij ernstige fraude (waaronder plagiaat) kan het College van Bestuur op voorstel van de examencommissie de inschrijving van een student beëindigen. Ook bij het netwerk Examencommissies van Zuyd staat het onderwerp op de agenda.

Ik heb informatie uit de diverse rapporten 😦 die ik al over het onderwerp auteursrechten heb geschreven wat gebundeld en in een powerpoint gezet. De aanleiding was een presentatie voor stagecoördinatoren van de faculteit Bèta Science and Technology die ik vandaag heb verzorgd. Zij wilden graag weten hoe Ephorus werkt. Nu is dat niet zo moeilijk, zeker niet met de handleiding van Ephorus. Bij Zuyd is het plagiaatdetectiesysteem geïntegreerd in Blackboard. Zoals altijd ging de discussie ook meer om bewaartermijnen van studentproducten, de vertrouwelijkheid van die producten en hoe plagiaatcontrole te integreren in bestaande werkprocessen. Ik heb ze wat denkwerk meegegeven 😉 Bij vragen weten ze me te vinden. Wellicht is het eens goed om een kennisdeelsessie rondom dit thema te initiëren.

Mijn presentatie is te bekijken via Slideshare

groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 maart 2014, in 21st century skills en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: