De school als aantrekkelijke leer- en werkplek in 2030


Ha M!

Net als wij denken ook onze vrienden uit Vlaanderen na over hoe het onderwijs er in de toekomst uit zal (moeten/gaan) zien. Deze toekomstverkenning leverde een mooie visie op.

Na een verkennende fase (literatuurstudie, interviews, focusgroepen en een scenario-oefening) kreeg een creatief team 5 dagen de tijd en de ruimte om een en ander door te denken, te dromen en te ontwerpen hoe de toekomst van het onderwijs er zou kunnen uitzien. Zij ontwikkelden uitdagende toekomstbeelden over leren en onderwijzen in Vlaanderen in 2030.
Bron: De school als aantrekkelijke leer- en werkplek in 2030

Gevisualiseerd in onderstaand filmpje. Hier zie je het leerpark dat 24 uur per dag open staat (leren en leven horen immers samen) ga je op zoek naar de beste versie van jezelf. De leraar werkt in een leerteam, want ook leraren leren bij in de leeracademie. En je wordt beloond met edu’s.

Alle bekende thema’s waar mijn medestudenten en ik onderzoek naar doen (talentontwikkeling, gamification, feedback, samenwerken, leven lang leren, kennisdelen) komen voorbij. Het is een mooie, maar bekende toekomstvisie.

Groet,
Judith

Via Kessel & Smit

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 16 juni 2014, in Didactiek en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: