Zamzee – activiteiten meter en motivatie site (via HopeLab)


Ha Judith,

Weet je nog mijn blogs over GameOn2PlayOut!: Curious Adventures het spel ontwikkeld met studenten van de PABO om basisschoolleerlingen volgens de didactische methods te laten leren en te laten spelen, door ze online te triggeren om buiten te gaan spelen. Zamzee is een combinatie van activiteitenmeter en motivatie site. In de TED talk die ik gisteren in mijn post gebruikt hebt komt Zamzee ook al langs.

Juist in dit soort combinaties moet je bij mijn onderzoek ook denken. Tenminste dat denk ik nu 🙂 En dan moet je een breed begrip aanhouden bij zowel: activiteiten, meten en motivatie. En de focus ligt dan voornamelijk op de social support van de groep er om heen.

Bij Zamzee gaat het om het meten van beweging. Hoe meer de kinderen bewegen des te meer kunnen ze aan attributen en changes ‘kopen’ voor hun avatar. En het blijkt dus uit onderzoek dat dit daadwerkelijk motiveert. De onderzoeksresultaten staan netjes verwerkt in een slideshare presentatie.

Op de website van HopeLab en Zamzee staan mooie infographics om het verhaal duidelijk te maken. Allereerst definieren ze het probleem, maar ook de oplossingsrichting:

can-tech-large

Ze geven ook aan wat kinderen triggered om te bewegen: Rewards en Positive Mindset zorgen voornamelijk voor de Behavioral Change. Ik ga kijken of Social Support daar een derde element is. In het blog over The American Horsepower Challenge is al vermeld dat de betrokkenheid van de ouders (het echt meedoen) verschil uitmaakt.

what-moves-us

Het zou mooi zijn al beide te combineren zouden zijn en als we met onderzoek zouden kunnen aantonen dat dit niet alleen voor kinderen werkt maar ook voor andere doelgroepen. Dit is vast niet het laatste dat ik er over schrijf 😉

Groet Marcel

 

Geplaatst op 7 april 2014, in 2 B PhD JAMS, Technology, Zorg. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: