“Nu nog onnavolgbaar” ;) #SLB3 #MLI


Ha Marcel! Hi Michiel!

Tussen alle vele (studie) werkzaamheden door is het al weer tijd voor het 3e en laatste SLB-gesprek van mijn 1e MLI-jaar. Een beetje vroeg, want ik ben nog lang (!) niet klaar met LA2 en LA5. Gelukkig heb ik nog 3 maanden, pfff.

Voor de vorige SLB-gesprekken hadden we opdrachten ontvangen: maak een leeragenda, maak een storyline. Dit keer geen opdracht, mijn studiegenoten en ik waren hierdoor een beetje van slag. En nu? Wat moeten we met deze ‘vrijheid’? Dan toch maar even een blogje ter voorbereiding 😉 .

Na mijn paper voor LA1 nu druk aan de slag met LA2. Jullie zijn daar beide bij betrokken. Michiel als mijn docent en Marcel, jij als mijn contactpersoon van de faculteit ICT. Het eerste gedeelte van dit leerarrangement ben ik volop aan de slag met het analyseren en herontwerpen van het curriculum van de faculteit ICT. Mijn eerste bevindingen zijn goed beoordeeld door mijn docent 🙂 en deze heb ik ook teruggekoppeld aan de collega’s van de faculteit ICT. Een collega reageerde:

Mooi cijfer! Ergens in de beoordeling staat dat je ‘navolgbaar’ bent. Nu nog onnavolgbaar 😉

Nu is het niet echt mijn streven om onnavolgbaar te zijn 🙂 hoop juist volgbaar te blijven. Heb soms toch al het gevoel te ver voor de troepen vooruit te lopen met mijn manier van leren en de manier waarop ik met ICT-tools aan de slag ben. Alhoewel ik nu met mijn studieplanning wel achter de troepen aan hobbel.

Michiel, jij zei dat ik naar mijn leerdoelen en rolontwikkeling moest kijken. Ik heb nog eens naar mijn SWOT-analyse gekeken die ik in het begin van de studie heb gemaakt, maar daarin heb ik geen echte leerdoelen benoemd. Die heb ik ook niet. Zoals vaker gezegd, ik hou me niet zo bezig met het stellen van leerdoelen en persoonlijke doelen, ik probeer meer te genieten van het proces. Niet altijd even gemakkelijk, beken ik eerlijk :). Mijn ervaring met het stellen van doelen, is dat het altijd anders uitpakt. Waarom dan de moeite doen van dat SMART formuleren?

Volgens de Talentwijzer zijn mijn kernkwaliteiten naast optimimisch, contactueel vaardig, zorgzaam,betrouwbaar:

Leergierig
Leergierige docenten zijn in hun element als ze nieuwe kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Ze willen zich voortdurend blijven ontwikkelen. Docenten die over dit talent beschikken, zijn nieuwsgierig en hebben een brede interesse. Ze houden ervan om nieuwe dingen onder de knie te krijgen. Het is voor hen van groot belang dat de werkplek een lerende omgeving is. Ze willen weten hoe ze hun lessen kunnen verbeteren. Ze vragen feedback aan collega’s en studenten en raadplegen vele bronnen om aan nieuwe kennis en informatie te komen.
De bijbehorende valkuil is dus ook zo herkenbaar: Een valkuil kan zijn dat ze soms te weinig doelgericht te werk gaan. Ze houden ervan om zich breed te oriënteren en laten zich daarbij sterk leiden door hun interesses. Hierdoor kunnen ze soms veel tijd besteden aan het bewandelen van allerlei zijwegen.

Mijn ontwikkelpunten blijven dus onveranderd 😉 : nog meer leren over leren en onderwijs ontwerpen (ik heb het gevoel een bepaalde basis te missen omdat ik geen didactische achtergrond heb) ; meer focussen (er is te veel) en plannen; tevreden zijn met bereikte resultaten.

Mijn Prezi Storyline heb ik min of meer bijgewerkt. Aan het eind van dit studiejaar zal ik dat pas kunnen afmaken.

Nu snel verder met mijn (rol) trapmodel, watervalmodel of welk model dan ook.
Michiel, tot morgen.
Marcel, tot ergens deze week.

Groet,
Judith

Mijn andere SLB-blogs:

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 6 april 2014, in MLI. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ha Judith, nee joh, doelen formuleren is niks voor jou. Waarom zou je ook? Je haalt ze 9 van de 10 keer toch niet! Gelukkig lees ik de alinea ‘leergierig’ (zelfs 2x), zie ik dat nou goed? Staan er toch zomaar ontwikkelpunten in zeg. Het lijken wel doelen. 🙂

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: