Mijn 1e SLB-gesprek #MLI


Ha Marcel,

Heerlijk dat procrastineren, daar ben ik nu ook weer mee bezig! Ik moet eigenlijk aan mijn literatuuronderzoek van mijn paper werken, maar ik moest van Michiel ook een verslag maken van mijn studieloopbaangesprek. Ha! ik mag weer bloggen! Daar kwam ook dit blog (natuurlijk) ter sprake, mijn ultieme reden om dingen uit te stellen 🙂 Er is toch niets leuker dan bloggen! Michiel vroeg hoeveel tijd dat me dit kost … euh …. veel …. maar het is zo leuk! Ik ontving zijn complimenten voor ons blog. Van een medestudent hoorde ik dat de vorm zo leuk is, net alsof je even een brief van iemand mag lezen.

Mijn SLB-gesprek ging over de 4 rollen van de MLI: Excellente leraar (dat ik kan vervangen door ‘trainer’), ondernemende ontwikkelaar, reflective practioner, begeleider en gesprekspartner voor collega’s. Voor mij zijn de eerste en laatste rol het meest belangrijk. Ik kan dit blog verder prima gebruiken om mijn ontwikkeling en leerproces te beschrijven. Ik had het al goed op een rijtje vond Michiel. Ik kreeg van hem de tip om met een medestudent te sparren over mijn onderzoek.

Daarnaast natuurlijk ook over de combinatie studie (mijn zoektocht naar opleidingstructuur) – werk (onduidelijkheid positionering I-team, functiehuis; het zorgt onbewust toch voor onrust) – thuis (mantelzorgtaken; tot hoe ver gaat je verantwoordelijkheid?). Hoe ik het red, vroeg Michiel. Ik weet het niet. Ik probeer zo weinig mogelijk einddoelen te stellen en meer op het proces te focussen. Een groot voordeel voor mij is dat ik geen lesverplichtingen heb en daardoor redelijk mijn eigen agenda kan bepalen. Ik probeer wekelijks een dag vrij te plannen voor mijn studie tot duidelijk wordt hoe de cao-hbo professionaliseerparagraaf voor de ondersteunende medewerkers er per 1-1-14 (dus voor mij) uit ziet.

Ook hebben we de reden besproken waarom ik deze studie volg: het uitbreiden van mijn werkperspectief. Eigenlijk vind ik dat door het bloggen op mijn eigen manier leer. Er wordt in het hbo (te?) veel waarde gehecht aan een masterpapiertje. Wist je dat Henry Ford, Bill Gates, Steven Spielberg, Mark Zuckerberg, Michael Dell geen van allen een diploma aan het voortgezet onderwijs haalden? De ‘universiteit van het leven’ biedt zoveel mogelijkheden tot informeel leren. En al die webtools die ons ter beschikking staan maakt het zoveel gemakkelijker. Uiteraard leer ik op deze master toch ook veel 🙂 zeker op het gebied van leertheorieën. Het is ook fijn dat items je aangedragen worden, mijn manier is dat ik hierover lees en weer blog.
Ik mis binnen deze master wel de online samenwerkingsmogelijkheden en het samenwerken aan opdrachten (een competentie dat van een kenniswerker verwacht mag worden). Van Michiel begreep ik dat dit in andere leerarrangementen aan bod komt. Ik ben ook veel te ongeduldig.

Het was een prettig gesprek. Het blijkt zelfs dat ik een ‘Halterse verbinding’ met Michiel heb 🙂

Ja, wat willpower kan ik wel gebruiken. En je weet wat jouw held zegt:

Als je het kunt dromen, kun je het ook maken.
Walt Disney

???????????????????????????????

We zijn zelf de grootste oorzaak van het niet realiseren van onze dromen. Het is meestal een kwestie van gewoon doen :).

Weet welke quote Michiel tijdens het gesprek citeerde? Die van Jules Deelder die Karel van Rosmalen onlangs gebruikte bij de kick-off van Zuyd Innoveert.:)

Binnen de perken is net zoveel ruimte als daarbuiten

Mooi hè! Ik heb het boek besteld, hoor!
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 12 november 2013, in MLI. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: