2013 in review


Ha blogmaatje,

Je vindt het niet erg als ik gewoon in het Nederlands reageer op jouw ThankYourForJammingWithMe-blog hè? 😉 Graag gedaan hoor dat samen JAMmen 🙂 . Ik doe het graag. Ik beleef er veel plezier aan. Dat weet je. Wist je dat we al aan ons 5e blogjaar bezig zijn? JAM on!

Je vroeg me naar mijn epic JAM van 2013.  De Educause en onze reis door California is natuurlijk het meest voor de handliggend antwoord. Dat was epic! Ik heb ook nog eens even door ons bloggend jaar gescrolled en ik kwam toch blogpost tegen die voor mijn gevoel al veel langer geleden geschreven waren. Er is veel gebeurd dit jaar. Als ik dan naast de Educause met Sir Ken Robinson en Jane McGonigal nog een ander epic JAM mag noemen dan zijn dat de drie TEDx-en die ik dit jaar in onze provincie bezocht heb. Onze 1e TEDx in Roermond blijft toch wel het meest bijzonder met het ontroerende verhaal van Gwen van Rosmalen. Het verhaal van Dan Meyer, de zwaardslikkervan TEDxMaastricht staat me ook nog vlijmscherp bij.
Eén echt moment kan ik dus niet benoemen. Het waren vele mooie JAMs waardoor 2013 een bijzonder jaar was. Bijzonder ook omdat ik weer begonnen ben met een studie. Vrienden en collega’s van mijn leeftijd 😉 vragen zich af waar ik aan begin. Ja, het is pittig, de kerstvakantie gaat voor een groot gedeelte op aan de studie. Maar ik vind het leuk, heb weer leuke nieuwe mensen ontmoet, ga nieuwe uitdagingen aan. Ja spannend is het ook. Onlangs heb ik gelezen (waar ook al weer?) dat dopamine wordt aangemaakt bij een nieuwsgierige houding en onderzoekend gedrag. Met meer dopamine raak je volledig betrokken bij de wereld, zoek je naar nieuwe dingen en vind je die ook (bron). En van deze neurotransmitter krijg je weer een goed gevoel. Alle reden om een onderzoekende nieuwsgierige houding vast te houden!

WordPress heeft zoals elk jaar weer een overzicht gemaakt van ons blog. Geen spectaculaire getallen. Opvallend dat 2 oude blogberichten het hoogst scoren. En de dag dat we de meeste views hadden een blogbericht van onze gastblogger Rienke het meest geraadpleegd. Wat zegt dat over ons 😉 Maar die meeste views hadden we ook aan jouw productiviteit van die dag te danken. Wel 7 blogberichten op 1 dag! Wow!

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 22,000 times in 2013. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 8 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

2013 ligt bijna achter ons. Ik wens jou en onze bloglezers ‘unne gooje roetsj’.
Happy JAMming in 2014!

Judith

????????????????????????????????????

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 31 december 2013, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: