Geen motion maar muscle detection inspireert


Een spierbeweging dichterbij! Dat is het Judith!

Vandaag ben ik via mijn NID afstudeerder (Jeffrey Noya) een stapje dichterbij gekomen bij een EPIC win op innovatie/ontwikkelgebied. Niet dat ik de technologie ontwikkeld heb, maar het is meer zo dat de technologie aansluit bij een tweetal ideeen waar ik mee bezig ben.

Maar kijk maar eerst even!

Ik heb je op dit blog al vaker andere ‘input’ hardware laten zien om software aan te sturen. Wii, Kinect, de nieuwe Kinect, motion sensoren, Sixth Sense technologie, noem ze maar op. En ook dit lijkt in eerste instantie een tool zoals www.leapmotion.com (ook cool by the way) waarbij je zeer precies met bewegingen je scherm aanstuurt. Alleen we gaan een stap verder met de MYO. Deze meet namelijk spiercontracties. Oftewel de armband registreert spieraanspanningen en draaihoeken van je armen. Het kan daarmee zeer accuraat overbrengen welke krachten dat je gebruikt binnen je spieren.

Je snapt dat dit in mijn Virtual Reality Rehabilitation Room thuis zou horen. En het bijzondere is, het is geen superdure technologie. 150$ in de pre-order vind ik namelijk niet afschrikwekkend. De implicaties voor oefeningen vanuit de fysiotherapie e.d. zijn groot. Een ‘redelijk’ goedkoop meetinstrument dat gebruikt kan worden in de aansturing van ‘trainingsmateriaal’. En ik dacht op de ‘nieuwe Kinect’ (rond November in de winkel) te wachten en dan daarmee onze gezondheidszorgexperts te gaan inspireren. Niet dat ik dat ga laten, maar in januari gaat dit stukje hardware daarbij komen. Ben benieuwd wat mijn ‘vrienden’ van biometrie en techiek/beta hiermee kunnen. Nog los van onze embedded software engineers. Dit soort spiermeetapparatuur wordt al een tijdje gebruikt, maar dan zijn het grotere producten die door therapeuten worden ingezet. Op deze schaal (toegankelijk qua prijs en qua gebruik) levert het zo vele mogelijkheden op voor taak en contextgerichte therapie. Aangeleerd bij Adelante of bij de praktijk bij jou in het dorp en thuis gebruikt achter de PC of de spelcomputer.

Goed he! Ik hoop dat hij al iets sneller komt dan januari dan kan ik er al met studenten aan gaan knutselen. En dan ga ik ondertussen werken aan de inzet van deze tool bij het pretpark idee wat ik al eens met je besproken heb. Beetje force-feedback erbij. Beetje augmented erbij. Klaar! Het is bijna een kookprogramma dat innoveren…. “En warempel alweer een idee!” Hopelijk kan ik connecten met de makers van de MYO en ze mijn ideeen voorleggen (Jane’s rule #9)

Daarover vast later meer.

Groet Marcel (10)

 

 

 

Geplaatst op 26 juli 2013, in #7 Participate wholeheartedly whenever, wherever you can, #9 Have more fun with strangers, Technology. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: