Gespot in Zuyd Bibliotheek


ha em,

Tijdens de 1e interviews in het kader van het Visietraject Zuyd Bibliotheek wordt elke keer genoemd dat de bibliotheek die inspirerende ontmoetingsplek is cq moet zijn. Of ze daarbij ook denken aan Facebook-Gespot-pagina’s? Ik denk het niet. 😉
Ik hoorde in december van mijn dochter dat ze zoveel plezier beleefde aan de berichtjes op Gespot UB RU. Wat Gespot is? Het is een Facebook-pagina (initiatief van 2 oud-studenten van UU) waar je anoniem berichtjes kunt plaatsen met een hoog flirtgehalte.

GespotRU

In het januarinummer van mijn vakblad Informatieprofessional werd aan dit snelgroeiend verschijnsel ook aandacht geschonken.
Nadat mijn dochter dit verteld had, zocht ik natuurlijk of er voor Zuyd Bibliotheek ook een Gespot-pagina was. En jawel hoor! Meteen geliked! Maar het loopt zo storm :(. Wordt er niet geflirt in Zuyd Bibliotheek? Op de bibliotheeklocatie Hotelschool is het boekje Zakelijk Flirten aanwezig, hoor! Hartstikke leuk boekje. Als je zo eens op internet rondklikt, vind je een flirtfabriek en zelfs een flirting academy en een ongelooflijk hoeveelheid flirtcoaches. Dus hoop is er wel 😉 (Zie ook mijn blogpost van 2 jaar geleden over het belang van Vleien en flirten *grinnik*)

gespot

In Trouw stond gisteren (via @LeenLief *dank*) het bericht: Universiteitsbibliotheek als catwalk, ook een bericht over de Gespot-pagina’s. Ook in de Groene Amsterdammer staat een lezenswaardig artikel over dit fenomeen. En ik ben het eens met de opmerking van Nol Verhagen, directeur van de universiteitsbibliotheek in Amsterdam, die stelde:

dat de bibliotheek voor studenten altijd al een sociale ontmoetingsplaats vormde. Hij denkt dat die functie ‘iets sterker’ is gaan overheersen. Universiteitsbibliotheken veranderen nu in plekken waar studenten samenkomen om te studeren. De Gespot-pagina’s maken deze trend zichtbaar: ze bieden studenten een manier om met elkaar te communiceren en vooral een vorm van vermaak.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor hbo-bibliotheken. Als ik student van Zuyd Hogeschool was, zou ik het wel weten!
Ik stap zo de trein in, snel de pagina Hartstocht in de trein geliked. Haha!

CU
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 22 februari 2013, in Bibliotheken, Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: