Wat levert social media ons op?


Onze presentatie tijdens seminar Social Media van Lectoraat International Business and Communication

Voor tablets en smartphones waarop de embed-versie niet werkt, hierbij de link naar de prezi.

Tijdens de presentatie hebben we nog gesproken over Chris Kockelkoren en ShakeSpeak. Chris zijn blog ’21edingen, mag het eentje meer zijn..?’ is zeer het aanbevelen waard!
Chris is onlangs een nieuw blog gestart: ikgebruikshakespeak.blogpost.nl 🙂

Groet Marcel

Ha Marcel,

Je had me iets te snel op publiceren geklikt 😉 Ik had nog het een en ander wil toevoegen, dat doe ik nu alsnog.
De trigger voor de titel van deze presentatie was het onderzoek van het Lectoraat International Business and Communication en Innovatief Ondernemen over inzet van social media bij het Limburgse bedrijfsleven, waar ik uiteraard ook een blogpost aan heb gewijd 🙂 “Leveren social media voldoende op? Zuyd peilt.”
En heeft het ons naast veel leeswerk en afleiding 😉 wat opgeleverd? Jazeker! Veel lol, kennis en connectie!

We hebben verteld hoe het allemaal begonnen is (zo’n 4 jaar gelegen met ZuydPlein). Hoe we twitter inzetten. Dat we onze kennis ook delen via ons blog. Wist je dat we volgende week weer een feestje te vieren hebben? 27 november is het 3 jaar geleden dat het 1e blog is gepubliceerd. 🙂
Ik denk dat onze boodschap ‘durf te delen’ is overgekomen. Wat voor elk merk geldt, ook voor ons: “bent u tevreden, vertel het anderen, bent u ontevreden, vertel het ons” 🙂

Tijdens de presentatie kregen we niet zo veel reactie maar na afloop des te meer. Inderdaad van Shakespeak tot Zuydmail die maar niet op de tablet verschijnt, van inzet van web2.0-tools bij onderwijs faculteit IBC tot hoe te communiceren over aanbod opleidingen. We hebben weer voor verschillende collega’s ‘smoel’ gekregen. 🙂

Uiteraard staan in de prezi nog enkele bronnen vermeld die het lezen/scannen waard zijn, zoals ‘Het meest complete overzicht van de beste social media tools van 2012’ .

Het was eigenlijk de eerste keer dat we samen iets presenteerden. Leuk om dit samen te doen. Echt! Voor herhaling vatbaar! 🙂
Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 22 november 2012, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Hallo Chris, Socrative is een goed alternatief voor Shakespeak, wij gebruiken dit bij de Master Leren & Innoveren van Fontys.

  Welke Master volg jij momenteel?

  • Hallo Ad,

   Ja, socrative kun je ook vragen mee stellen, maar helaas niet een goed alternatief voor Shakespeak. Ik heb met 6 pakketten (zie ook blog: kockelkoren.blogspot.com) getest. Ik had als eis:
   1. Interactie
   2. Twee richtingen verkeer
   3. één tool
   4. social media gebruik

   Socrative is dus niet een echt alternatief (alleen eis 1) en je kunt een quiz doen (kan in Shakespeak niet). Maar je hebt verder veel minder controle, je moet veel meer voorbereiden en kunt niet spontaan een vraag stellen. Daarnaast moet je twee systemen openen en wisselen tussen twee applicaties. Even ‘snel’ een vraag van studenten omzetten in een quiz-vraag is veel moeilijker. Bij de quiz in socrative heb je geen controle over de vragen en de output is niet direct op het scherm te zien. Ja, ook met socrative kun je vragen stellen alleen de leercurve is veel hoger, directe feedback is veel minder goed. Daarentegen is Mentimeter wel een alternatief, maar ook hier is eis 2,3 en 4 niet)

   Ik volg overigens de Master Pedagogiek met als specialisatie Onderwijskunde waar ik ook Shakespeak heb geïntroduceerd. Onderwijskunde docent was zeer verbaasd over de kracht van de tool en de eenvoud van gebruik.

   • Duidelijk Chris, hartelijk dank voor je heldere uitleg, voor mij een reden toekomstig ook Shakespeak te gebruiken, FM-collega Rick Rouwette heeft dit in periode 4 vóór de zomervakantie gebruikt in een 1e jaars blok, hij werkt momenteel in het bedrijfsleven, er is verder niemand binnen FM (buiten Henk Berens) die digitaal voldoende onderlegd is voor Blended LEarning/21 E-dingen, ik ben hier afgelopen studiejaar wel intensief mee bezig geweest, zal dit voortzetten. Mijn onderzoeksitem voor de Master is Learning Analytics, met als doel te analyseren hoe dit binnen Zuyd kan worden geïmplementeerd, ik heb dit al met Marcel besproken, hij heeft mij de documenten van het afstudeerproject van Luuk Linsen gegeven.

 2. Judith van Hooijdonk

  @Chris: bedankt voor je reacties
  @Ad: op dingen.zuyd.nl vind je meer informatie over Stemmen in de klas http://dingen.zuyd.nl/2012/03/17/ding-15-stemmen/ . Mocht je trouwens wat meer willen met blended learning, de I-adviseurs zijn er ook voor jullie 🙂 Ik ben trouwens erg benieuwd naar jouw ervaringen mbt Learning Analytics. Mag ik je uitnodigen een gastblog hierover te schrijven? 😉

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: