Mijn Olympisch Vuur is aangewakkerd


Ha Judith,

Wauw wat was dat gaaf! Afgelopen weekend heb ik de Olympische Spelen in London bezocht. Met alleen kaartjes van het Holland Heineken Huis op zak is het ons gelukt om kaarten te krijgen voor het mannenwielrennen (50 meter lijn) en het dameshockey (Ned-Bel). Dat laatste kaartje gaf ook toegang tot het Olympisch Park waar we genoten hebben ‘on big screen’ van Marianne Vos. Een weekend vol hoogtepunten, van het gezamenlijk naar de 4×100 zilveren medaille in het HHH kijken, naar de Hockeymatchen op het Olympisch Park, naar het aanmoedigen van Marianne tussen de Engelsen. Briljant en inspirerend. De Engelsen hebben dan ook “Inspire a Generation” als thema gekozen voor deze spelen. Nog meer briljant.

En dan eenmaal weer aan het werk dan ga je reflecteren. Wat heb je nu ervaren? Wat was nu zo speciaal? Hoe verder? Ik bedoel ik was al sportfan en ook al fan van de Olympische Spelen. En dit eerste bezoek heeft die vlam wel aangewakkerd. Dus ik hoop nog iets te kunnen betekenen voor de spelen in 2028. Want die moeten naar Nederland komen wat mij betreft!

Maar er is meer! Er moet meer uit te halen zijn! Het NOC-NSF en het comite Olympisch Vuur (2028) beschrijft dat ook op haar site: http://www.olympisch-vuur.nl/ Het gaat zich dan om het excellent maken van, tja, eigenlijk de gehele Nederlandse samenleving. En waarom niet?! Dat kunnen we toch! En als ik dan terugkijk naar het afgelopen jaar en naar mijn rol binnen de opleidingen dan kom ik bij mijn eerste aanknopingspunt de NSE.

Kijk het (Olympisch) team I/TI heeft de NSE score van de opleiding informatica van de laatste naar de eerste plaats gehaald. Goud of Zilver is het geworden (dat ligt aan het perspectief dat je pakt) maar in ieder geval een Olympische prestatie. Ik ben dan ook trots! Net zoals ik trots ben dat we met Zuyd ook ieder jaar weer (door dit soort scores) in de landelijke top 3 zitten. Echter!!! Op een schaal van 0 tot 10 ligt de score van de winnaar van die ranking jaarlijks rond de 6,8! Dat is natuurlijk veel te laag! Die moet via de 8 in de richting van de 9 en zodra de ideale omstandigheden gecreeerd zijn misschien zelfs wel hoger. En nee… We gaan nu niet meer naar het veld of de omstandigheden kijken, nee de landen om ons heen hebben dezelfde omstandigheden (economisch, maatschappelijk) dus we moeten gewoon ons best doen om die punten omhoog te krijgen. En dat kan alleen door te delen. Niet alleen intern, maar door het hele land. Laten we nu met alle onderwijsinstellingen samen de NSE scores opkrikken. Want het zou toch eigenlijk zo moeten zijn dat ons onderwijs op Olympisch ‘Goud’ Niveau door onze studenten beoordeeld wordt en niet met een 6,8?

Ik weet nog niet hoe ik het ga noemen, maar ik zal op  het NSE verhaal uitgebreid op terugkomen en de strategie die we gebruikt hebben om van de laatste naar de eerste plaats te komen delen. Zodat we er Olympischer van worden! En zeker niet alleen voor het meedoen, nog steeds om te winnen!

Tot zover voor nu.

Groet Marcel

 

 

Geplaatst op 31 juli 2012, in Inspiring. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Judith van Hooijdonk

    Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!
    Welke coach zei dit ook al weer? 😉
    Mooi plan, Marcel

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: