The record that changed my life


Ha Marcel,

Fijne weekend gehad? Heb je de afgelopen dagen nog op twitter gekeken? Iets meegekregen van het initiatief van Erwin Blom die n.a.v. Record Store Day gisteren de Spotify Playlist The Record That Changed My Life bedacht? En Erno Mijland die de wiki bij de lijst lanceerde?
Ik doe eigenlijk niets met Spotify. De verhalen die bij de platen gepubliceerd werden, ontroerde me wel. Zo las ik de bijdragen van Karin, Wilfred en Gerard via hun blogs. Dit laat toch weer de kracht van social media zien. Uiteraard hebben Erwin Blom en Erno Mijland over hun initiatief geblogd. Daar las ik dat Stefan Verkerk de lijst en de wiki op een webpagina heeft samengevoegd: Past.FM. Geweldig toch!

Het zette mij aan het denken. Heb ik wel een plaat die mij leven veranderde? Neuh. Er zijn platen waar ik hele goede herinneringen aan heb, of die me in een melancholische bui brengen. Wat moet ik nou kiezen?
Een plaatje die ik als puber opnam op mijn cassetterecorder op mijn slaapkamer en vervolgens kapot draaide? Of 1 van mijn eerste gekochte vinyl: Saturday night fever of Grease? Of Oh happy day dat ik als goed katholiek meisje in een jongerenkoor meezong? Ik was niet zo’n puber dat helemaal idolaat was van een popgroep of artiest, of het moet Donny Osmond geweest zijn 🙂 In die tijd waren veel van mijn vrienden protestant en gingen we elke zaterdagavond naar de soos om te ‘chillen’ zoals ze dat nu zouden zeggen en draaiden we eindeloos Rumours van FleetwoodMac. Of moet ik de muziek van Bread kiezen dat ik via de bandrecorder tijdens mijn oppasuurtjes beluisterde. Of In Dulce Jubilo van Mike Oldfield waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb?

Ik heb geen zin om mijn Spotify-account nu weer te activeren. Niet omdat ik niets met muziek heb. Wij delen regelmatig muziek door een plaatje aan een blogpost koppelen. Gewoon omdat muziek zoveel meer zegt. We hebben op ons blog ook een Top 5 JAMs, in september heb ik er 1 aan muziek gewijd: Mijn Top 5 inspiring MusicJAMs. Je hebt deze challenge nog niet opgepakt. 😉

Als ik er dan toch 1 moet kiezen, dan wordt het de plaat van The Art of Noise : Moment of Love. Voor mij de ultieme zondagmorgenplaat. Dit nummer herinnert me aan de stap die ik nam waardoor mijn leven veranderen. Ik koos voor de liefde en verliet het Brabantse land om in Maastricht samen te gaan wonen. In die tijd was dit nummer een hit, nu een vergeten nummer. Op wikipedia lees ik dat The Art of Noise (mooie naam) als een inovatieve band getypeerd wordt, om dat ze in de jaren 80 gebruik maakte van electronica en computers in de popmuziek. Dat is dan weer een leuk weetje.

Tot één van deze dagen.
Judith

Meer weten over Spotify? Klik hier voor handleidingen.

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 22 april 2012, in Inspiring, Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Je leven veranderen, dat is wel iets te sterk geformuleerd misschien maar ik had wel een nummer dat hoorde bij een forse verandering in hoe ik tegen het leven aankeek. Dat kwam vooral door een bepaalde persoon maar die associeer ik voor eeuwig met dat nummer dat toevallig ook op Spotify staat. En ik heb wel een actief account daar 🙂

  Het mooie aan muziek is dat het herinneringen en gevoelens voor je bewaart. Je kunt de muziek wel delen maar die herinneringen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Gelukkig maar eigenlijk.

 2. Ik heb ook niet echt een plaat waar mijn leven door veranderde. Wel waar ik mooie herinneringen aan heb, zoals:
  – “She’s not there” van Santana. Deze draaide mijn zus dagelijks en iedere keer als ik deze plaat hoor denk ik weer aan haar.
  – “Dolce Vita” van Ryan Paris, waar ik demonstraties op turnde in diverse plaatsen in Europa.
  – “One” van Metallica herinnert me aan het te gekke concert in Amsterdam Arena (2003)

  Wel is mijn muzieksmaak nogal drastisch veranderd rond mijn 15-16de. Oorzaak was de muziek van Madness, Metallica en U2. Van pop en disco naar alternatief en hardrock.

  ps.
  Het leuke is dat ik binnenkort een versterker krijg waar spotify toegang in zit (Onkyo TX-NR414). Ik kan zo via internet naar ieder willekeurige plaat luisteren dat op spotify beschikbaar is.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: