En toen werd het toch een beetje eng?


Ha Judith,

Je weet ik probeer te volgen hoe ver ‘men’ is bij de ontwikkeling van virtual humans. Vanuit een leeroogpunt, vanuit een inspiratie oogpunt is het mogelijk om met virtuele varianten van ons zelf meer mensen beter te bereiken dan een docent nu kan. Het college opnemen op video, wordt interactief als je hem opneemt vanuit verschillende perspectieven en scenarios waarbij de docent zijn tijd kan steken in duiding, extra begeleiding, sociale interactie of om de individuele student te inspireren.

Ik heb al verschillende keren geblogged over hoe ver onze vrienden in Amerika op dit gebied zijn en in principe nemen we als Zuyd nu samen ook (hele vroege) eerste stapjes met de afstudeerprojecten van Bas en Daniel.

Ik heb ook al eens eerder gezegd dat de entertainment business (film, tv, games) vaak verder op deze gebieden is dan de onderwijs wereld. Puur omdat er meer geld in om gaat. Maar vandaag ben ik toch een beetje geschrokken. Mijn aandacht viel op een bericht dat Tupac weer leefde, althans virtueel. Tupac is een van de iconen van de rap die (in mijn uitgaanstijd) en in de top van de hitlijsten stond, maar ook vermoord werd tijdens een aanslag die in de wereld van de gangster rappers niet ongebruikelijk was. Althans iedereen ‘denkt’ dat hij dood is. In de afgelopen jaren zijn er steeds weer opnieuw Elvis Presley achtige theorien waaruit zou blijken dat Tupac leeft en ergens op een bijna onbewoond eiland zit. Nou die Tupac zou zijn verschenen op een festival: Coachella.

Check it out from the West Coast!

Het is dus een hologram! Althans Tupac (de rechter op het moment dat er twee rappers zijn), de linker is Snoop Dog! Van de ene kant supergaaf! Los van dat ik dit soort van inspirerende raps ook ‘lekker’ kan vinden is het supergaaf om te zien hoe de wereld van de hologrammen (want dat is het dus) inmiddels werkt en hoe je virtueel en reeel samen kunt laten komen. Kijk dat dit in hollywood movies erin te monteren is, oke. Maar dat je dit live on stage kunt doen op deze manier. Dan wordt het toch echt een beetje eng? Zeker hoe ‘echt’ het lijkt te zijn? Spooky!

Of?

Zie je Einstein al staan? Of Turing? Of Mandela 20 jaar jonger? Of die inspirerende superdocent, maar dan wereldwijd? Of die supergoed luisterende docent met persoonlijke aandacht, maar dan met 10 studenten tegelijk, waarvan 1 in person? Of Walt? Of… En ook dat wordt een beetje eng! Maar dan meer als je gaat denken in mogelijkheden en hoe die te bereiken! Maar je snapt genoeg opties voor de onderwijswereld. Nu het geld nog 😉 Of geeft dat meer geld alleen maar problemen? Let’s ask the Notorious BIG!

Check it out from the East Coast!


Off topic: Notorious BIG was een rapper van de East Coast, Tupac van de West Coast. In 1996 laaide de rivaliteit tussen de rappers van de East Coast en West Coast zo hoog op dat Tupac vermoord werd (West Coast). Een half jaar later werd Notorious BIG ook vermoord. Je kent me als iemand die graag tussen de partijen staat, en aangezien ik van West Coast naar East Coast wil rijden later dit jaar, beide Coasten in deze blog!

Het zal nog even wachten zijn voor de technology goedkoop genoeg is zodat wij er meer kunnen gaan werken in de onderwijswereld. Maar ik kan niet wachten!

Peace, Greetz and Inspiration
Marcel

Geplaatst op 23 april 2012, in Inspiring, Technology. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Judith van Hooijdonk

    Volgens collega Fransipani toch geen hologram maar ‘gewoon’ projectie, zie zijn blogpost http://weblectures.blogspot.com/2012/04/docenten-hebben-het-eeuwige-leven.html maar stoer blijft t wel 🙂 En Frans ziet natuurlijk nog meer mogelijkheden 😉

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: