Een terug- en vooruitblik (Marcel’s version)


Dag Judith,

Jij kwam op oudejaarsdag in een kerstnummer een soort terugblik met vragen op het jaar tegen. Aangezien wij binnenkort ons teamfeedbackgesprek hebben en ik dat toch ook zou moeten voorbereiden 😉 en ook ik in begin februari mijn functioneringsgesprek heb, dacht ik, laat ik de blog van Judith kopieren en daar mijn antwoorden bij zetten.

 

Wat heb je over jezelf het afgelopen jaar geleerd?

 • Dat ik goed ben in het maken van correcte analyses en dat ik door snel combineren van bepaalde zaken en creativiteit met goeie ideeen kom.
 • Dat ik vanuit emotie werk en dat er daardoor grenzen zijn aan wat ik aankan.

Waar was je trots op het afgelopen jaar?

 • Start van SOMEGA (De Social Media Game)
 • Succesvolle migratie van Blackboard met de ondergeschikte rol van mij
 • Frans en Rienke op de Educause en Jack naar New York
 • www.2bejammed.org en www.2bejammed.com
 • Onze netwerkborrel bij The Guardian tijdens de Surf Onderwijsdagen

Wat is je levensmotto of favoriete spreuk?

 • Dream Your Life And Live Your Dreams

Welke droom wil je volgend jaar laten uitkomen?

 • SOMEGA verder uitbouwen, in het Engels vertalen en inzetten binnen en buiten Zuyd
 • 2LearnFromGames (echt) opstarten, verder uitbouwen, inzetten binnen en buiten Zuyd
 • Eigen Adviesbureau op het gebied van Technology Enhancement opstarten

Wat helpt je te ontspannen in tijden van drukte en stress?

 • Ik had de slechte gewoonte, als emo-eter, om te gaan snoepen of veel eten in tijden van drukte en stress. Ben hard op zoek naar een alternatief ‘middel’ om deze periode’s door te komen. Ga het proberen met U2.

Welke eigenschappen zou je van jezelf willen veranderen? En wat vind je een mooie karaktereigenschap?

  • Veranderen: Minder chaos en dus meer structuur, maar dan zonder de creativiteit te verliezen.
  • Veranderen: Het iedereen naar zijn/haar zin willen maken. Er zijn maar 24 uur per dag.
  • Veranderen: Mijn moeite met het maken van keuzes.
  • Mooie karaktereigenschap: Euh? Eigenlijk heb jij hem voor me benoemd: Eerlijkheid en oprechtheid. Ik zeg wat ik denk en voel. Op een prettige, soms gekke, leuke manier.

 

Welke eigenschap waardeer je in de man/vrouw rechts naast je aan tafel?

Ook ik kijk even naar jou als de man/vrouw rechts naast me aan tafel. Jij zegt zelf dat ongeduldig een van jouw negatieve eigenschappen is. Ten opzichte van mij heb je echter vaak zeer veel geduld. En dat geldt volgens mij voor meer van je (in)directe collega’s. Maar goed ik wil je niet tegenspreken dus benoem ik doorzettingsvermogen als alternatief voor geduld, maar ook je tomeloze inzet en energie voor de onderwerpen waar je voor gaat. Het lijkt wel of dat je de 144 uren die in een week zit volledig benut. Voor een van oorsprong niet techneut ben je uitgegroeid tot een goeroe (ik weet dat je het niet wil horen) op het gebied van social media en mobile use of social media apps. En niet alleen van 8 tot 5.

 

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland (3 dingen)?
Weet je. Ik denk dat ik het niet zou overleven? Ik moet mensen om me heen hebben 😉 En als ik 3 mensen ga meenemen dan kan ik vast niet kiezen wie 😉 en dan is het ook geen onbewoond eiland meer. Dus voor mij is dit een zeer lastige opgave. Doe dan maar een soort van Solardriver U2 iPod

En daarna natuurlijk een zwitsers zakmes en heel veel ducttape (bij ons in het dorp beter bekend als MacGyver tape).

O ja Mythbusters heeft het natuurlijk wel getest 😉

Grijns… Niet dat ik het vliegtuigje zou kunnen maken, maar ach… ik kan me er wel mee amuseren.

Groeten Marcel

Geplaatst op 2 januari 2012, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: