Studenten, docenten en onderzoekers! Vergeet de auteursrechten niet!


Hoi Marcel,

Wat weet jij van het auteursrecht? Vast genoeg, daarvoor ga je al lang genoeg met mij om 🙂 Toch vind ik het belangrijk om hier in ons blog aandacht aan te blijven schenken.

Onlangs heeft SURF een aantal heldere filmpjes gemaakt ter promotie van hun website

https://www.auteursrechten.nl/

In een aantal seconden krijg je als onderzoeker (publiceren), student (scriptie schrijven), docent (les samenstellen) of als maker van een video snel inzicht in welke dilemma’s er spelen. Uiteraard kan je terecht op de website van SURF, maar ook bij onze collega’s van het Auteursrechten InformatiePunt van Zuyd Bibliotheek. Op de website van de bibliotheek staan ook allemaal handige bronnen en tools rondom auteursrecht. Het is inderdaad een complexe materie, daarom zijn Annette, Lilian en Lien ook altijd bereid om vragen te beantwoorden.

Gelukkig zijn de filmpjes allemaal onder een Creative Commons gepubliceerd, dus mag ik ze gewoon hergebruiken en dat heb ik dan ook al gedaan, zoals in het bericht over Video en Auteursrechten op digitaledidactiek.zuyd.nl. Doe er ook je voordeel mee 🙂

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 25 april 2019, in blended learning, eLearning en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.