Terugbliklijstje. Wat heb ik zoal geblogd in 2018?


Hallo Marcel,

Zoals we al constateerde was 2018 niet zo’n productief blogjaar voor mij. De dalende trend zet zich voort: in 2016 schreef ik nog 120 blogberichten en in 2017 nog 70. In 2018 blijf ik steken op 41 berichten (dit is nummer 42). Daar zijn diverse redenen voor aan te wijzen, maar de belangrijkste is toch wel het stopzetten van ‘Mijn Nieuwsflits’. Voor de Nieuwsflits las ik wekelijk al mijn verzamelde bronnen in mijn GetPocket. Ik verzamel nog steeds, maar vergeet nu vaker om ze ook te lezen en er over te bloggen. De druk van wekelijks een Nieuwsflits versturen, had ik blijkbaar nodig. Ik denk wel na over een andere vorm in 2019. Ik ben nog niet uitgedacht 🙂 Scoop.It is een leuke tool, maar op een of andere manier is het dat toch niet voor mij. Wil het liefst het toch bij één buitenboordbrein houden. Wordt vervolgd ….

In 2018 heb ik geblogd over thema’s waar ik bij Zuyd mee bezig ben: (ict-)docentprofessionalisering, technologie-ondersteund leren en Moodle (ruim 10). Ook over bibliotheekthema’s als informatievaardigheid, mediawijsheid, auteursrecht, open access (kleine 10) blijf ik bloggen. Die worden ook goed gelezen. Ik heb nog steeds vele informatieprofessionals die mij volgen. Ook bij Zuyd blijf ik samenwerking met de bibliotheek opzoeken. Zoals gebruikelijk blog ik ook over bijeenkomsten waar ik aanwezig ben geweest zoals SURF Onderwijsdagen. En thema’s die mij boeien zoals AI (5), en uiteraard de TED-talks (5) die mij inspireren. En zo nu en dan een persoonlijke reflectie over thema’s die mij op dat moment bezig houden.

Naast 2beJAMmed blog ik ook nog voor andere blogs. Het blog voor het lectoraat TOL dat ik in 2017 heb opgezet, is in 2018 weer gestopt. Alle informatie is verwerkt op onderwijsontwikkeling.zuyd.nl. Op dit blog heb ik ook 16 berichten geplaatst. Veelal waren dit meer neutrale blogs, waarover ik op 2beJAMmed mijn persoonlijke visie had laten schijnen. Daarnaast schrijf en update ik ook regelmatig digitaledidactiek.zuyd.nl. Op MOOCZI ben ik niet meer zo actief. Wellicht dat ik in 2019 die informatie ook opneem bij onderwijsontwikkeling.zuyd.nl.

Voor 2019 wens ik ons allebei meer blogtijd toe 🙂

Ik wens jou en onze trouwe bloglezers in een goede gezondheid een kleurrijk 2019 toe met vele positieve momenten!

Ne gooje roetsj!
Judith

 

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 29 december 2018, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ha Judith,

    Als ik dan terug kijk dan zie ik dat ik (harder) mee achteruit ga in het posten van blogs. En het is niet zo dat er niets is om over te bloggen. De 13 posts, die ik heb gedaan waren natuurlijk veel te weinig. Sterker nog dit is het jaar dat het minst geblogged is. Ik besef mijn rol daarin, of eigenlijk het niet oppakken van mijn rol daarin. In het afgelopen jaar ben ik hier en daar vreemd gegaan (twitter, facebook en linkedin) en ben ik bezig geweest (vooral op twitter) met de Special Interest Group Learning Analytics. Alhoewel dat dit ook bijna altijd bij een congres of conferentie is en eigenlijk alleen via twitter.

    Deze verzuchting is niet nieuw. Goede voornemens, aanpassen prioritering werk het blijft lastig om tijd te maken om te bloggen. En als je het dan toch doet (via de mobiele telefoon) dan werkt de techniek niet mee. Maar goed die enkele keer dat een volledig blog “foetsie” ging is ook te verwaarlozen. Het heeft met discipline te maken en met willen lezen, willen reageren en willen delen.

    De vraag is wat ons 2019 gaat brengen in dat kader. Ik zou zeggen een laatste kans betreffende 2bejammed. Gewoon omdat je beter verdiend. Kijken of ik mijn gedrag kan meten en op basis daarvan kan verbeteren. Het inzicht, de dashboarden zijn al jaren voorhanden. Echter de intrinsieke trigger is blijkbaar niet groot genoeg. Hoe zou dat anders kunnen? Een mooie zoektocht voor 2019. Ben benieuwd of het lukt.

    Groet Marcel

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: