Mad to get some Knowledge


Ha Judith,

Wat mij betreft ben jij het voorbeeld van een knowmad, hoeveel dat jij zelf, maar ook andere leert van bewuste en onbewuste ‘ontmoetingen’ met mens en materiaal op het internet is bijzonder. De introductie van de nationale denktank om maar als voorbeeld te noemen laat me duizelen. Daar staat weer een berg aan kennis op me te wachten die ik toch niet verwerkt krijg op dit moment. Maar wel leuk en we moeten toch leuke dingen blijven doen!

Eigenlijk zou ik aan de academic writing cursus moeten beginnen aangeboden door de OU, maar helaas die draait op dit moment niet en aangezien ik toch met mijn literatuur review wil beginnen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. De Coursera specialization van de University of California Irvine is het geworden en ik ga proberen om een aantal van de vijf cursussen parallel te volgen. Er staat nergens dat het niet mag dus de eerste twee: Grammar en Essays zou ik wellicht samen kunnen doen. Wellicht dat ik het blog nog ga gebruiken (wel in het engels) om mijn huiswerk op te plaatsen, maar dat meld ik je dan nog wel. Ben ik op deze manier ook een knowmad of is een MOOC al te zeer in een lesstructuur en niet een losse ontmoeting om kennis te vergaren?

Toch is het wellicht leuk om ook iets proberen aan te bieden voor andere knowmads, maar zeker ook voor onze studenten bij de HBO-ICT. Een van de elementen die ik nu ga doen is een literatuur review. En ik ben bij de onderwijseenheid Design Research, maar ook met verschillende afstudeerder ook bezig om dat (in beperkte mate) ook mijn studenten te laten doen. Ik wil hun in ieder geval de tools/methodieken introduceren. Het lijkt me leuk om mijn proces waarmee ik nu zelf aan de slag ga te beschrijven en alle stappen in blogposts (eventueel met video commentaar van mezelf) te noteren. Aangezien ik al een tijdje bij dit soort activiteiten van guidelines gepubliceerd in een artikel van Barbara Kitchenham uit ga, ben ik op zoek gegaan naar meer content hierover. Dat heb ik uiteindelijk gevonden in het boek “Evidence Based Software Engineering and Systematic Reviews” van haar waar ik inmiddels een online en een hardcopy van gekocht heb, zodat ik het ook kan gebruiken. Ga jij me helpen bij de verschillende posts om te kijken of ik geen auteurwetgeving per ongeluk overtreed? Het zal dus een beschrijving zijn van mijn ervaringen en daarmee hoop ik de studenten inzicht te geven en houvast voor hun trajecten. Wellicht willen zij ook hun ervaringen delen en kunnen we als knowmads gezamenlijk optrekken naar de oase van kennis. Als het maar geen luchtspiegeling is!

Groet Marcel

 

Geplaatst op 19 januari 2017, in 2 B PhD JAMS, Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. He MArcel,

    Deze materialen die jij gaat ontwikkelen zouden dan niet misstaan bij de onderwijseenheden B1A08 kwantitatief onderzoek, B1A10 Kwalitatief onderzoek en B2A2 Onderzoeksvaardigheden. Ik hoop dat de examinatoren (Jan, Boudewijn en Isolde) hier eens goed naar kijken… ga je volgen..

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: