Eerste MOOC afgerond: Academic writing part one!


Ha Judith,

Een bijzondere dag vandaag. Of eigenlijk gisternacht. Ik heb mijn eerste MOOC afgerond, inclusief beloning met een Certificaat. Het gaat zich ‘maar’ om grammatical en het comma, punt/comma gebruik in het Engels, maar ik moet je eerlijk zeggen, de afgelopen twintig jaar is dat toch roestig geworden. Het is niet zo dat het engels schrijven niet lukt, maar of een bepaalde zinsvorm nu past perfect progressive is of past simple dat wist ik toch niet altijd meer. Een opfriscursus sort of speak.

De Coursera MOOC bestond uit een aantal kennisclips, oefenmogelijkheden en per “week” een peer review (3x) van een in te leveren opdracht. Alhoewel ik nog niet alle peer reviews van mijn materiaal binnen heb, heb ik toch de cursus al behaald.

Bijzonder detail, als je de cursus nu opzoekt dan staat daar de begindatum 23-1. Ik heb hem dus afgerond nog voordat hij gestrart is. Dat komt goed uit want dit is de eerste cursus in een set van vijf over Academic Writing. Ik heb al gemerkt dat ik hem echt nodig heb en ik ga dus ook snel verder met de volgende. Ik hoop wel dat de interactie met mijn medestudenten ‘echter’ wordt. In die zin, ik heb nu niet veel reviews gekregen en het ging nu voornamelijk over het juist zetten van de comma of de juiste zinsconstructie kiezen. Simple, Compound, Complex sentences ze hebben allemaal andere manieren van aanpakken. Ik ga er van uit dat nu ik Essays ga schrijven dat er meer afhangt van de peer reviews.

Een van de resources gebruikt bij de cursus is de OWLs website. Is het gek dat ik bij zo’n naam gelijk aan Harry Potter moet denken?

Groet Marcel

Geplaatst op 21 januari 2017, in 2 B PhD JAMS, Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: