In Memoriam: Erik Duval


Ha Judith,

Helaas zag ik vandaag het trieste bericht via Surf van het overlijden van Erik Duval. Een inspirator en prachtig verteller op het gebied van learning analytics die ons beide op verschillende momenten heeft geïnspireerd. Jij op het Nationaal Congres Onderwijs & Social Media ik via de afstudeeropdracht: Mobile Dashboard Learning Analytics van Luuk Linssen die we bij het I-Team hebben laten uitvoeren, waarbij ik de presentatie van Erik van de Surf Onderwijsdagen als inspiratiebron voor had gebruikt. Hieronder die presentatie:

Een bijzondere man, met een goede visie en een inspirerende manier om dat verhaal te vertellen. Iemand die het gebied van learning analytics verder heeft gebracht. Iemand ook waaraan ik in de afgelopen maanden steeds vaker moest denken in het kader van ons lectoraat data intelligentie, onderwijsinnovatie en learning analytics. Maar dus helaas niet iemand waar we concreet mee kunnen samenwerken. Gelukkig hebben we zijn inspirerende lezingen, artikelen en besprekingen nog, zodat we ze kunnen gebruiken om het onderwijs een stapje verder te brengen.

Het blijft jammer als mensen ons vroeg ontvallen en daarom niet meer dan gepast om daar even bij stil te staan.

Marcel

 

Geplaatst op 17 maart 2016, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Hoi Marcel,

    Ik volgde Erik al jaren en heb ook met hem gesproken tijdens enkele seminars maar ook online via twitter. Tijdens zijn gevecht tegen kanker heb ik enkele malen nog via DM-tweets gesproken en mijn steun betuigd, net zoals vele anderen. En toen zijn laatste blog al meer dan twee weken geen vervolg kreeg, kreeg ik argwaan. Onderaan de blog een laatste bericht van een van zijn vrienden. Prachtig geschreven laatste eerbetoon: https://www.facebook.com/wayne.hodgins/posts/10154117631725572

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: