Inside the mind of a master procrastinator #TEDtalk


Hi Marcel,

Gisteravond heb ik echt een hilarische TEDtalk bekeken. Waarschijnlijk vond ik hem zo leuk omdat ik me herkende in het beschreven gedrag. De TEDtalk Inside the mind of a master procrastinator van Tim Urban gaat over één van mijn favoriete bezigheden: procrastineren. Wat dat is?

De term procrastinatie komt van het Latijn procrastinare: op morgen schuiven, verdagen, uitstellen. Procrastinare is een samenstelling van pro (voor) en crastinus (wat morgen zal zijn, van morgen)
Wikipedia

Ik ga er verder niets over vertellen. Ga ‘m maar even bekijken. Eén klein tipje van de sluier …. volgens Tim Urban zijn vooral PHd-ers diehard ‘procrastinators’ 🙂 .

Tim Urban is een blogger. Op zijn blog Wait but Why beschrijft hij zijn ‘nightmare story‘ van ‘doing’ een TEDtalk. Op zijn blog staat ook beschreven waarom procrastinators procratinate. Eigenlijk is dat het verhaal dat hij vertelt in zijn TEDtalk.

Enjoy procrastineren!

Judith

(Natuurlijk komt deze dinsdag in de Nieuwsflits 🙂 )

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 16 maart 2016, in TED JAMs. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: