Via 3 blog opportunities (COP Zorg, Khanacademy, Lynda.com) toch bij Disney uitkomen!


Ha Judith,

Het was een pittige, maar zeer gevarieerde dag vandaag. Het ene overleg na het andere en tussendoor veel nakijkwerk. Wellicht is het meest boeiende nog dat ik met Ruth en twee studenten een nieuw project ben aangegaan. Een IM en IT student gaan kijken of WordPress gebruikt gaat worden als basis van een Community Of Practice binnen een bepaalde zorgsetting met links naar o.a. Scoopit (althans dat is een van de inspiratiesuggesties die ik de studenten gedaan heb). Toekomstige blog opportunity 1.

In een poging om voor het naar huis gaan even af te schakelen en te kijken of de ‘route’ inmiddels file vrij was, was ik me aan het bedenken wat ik vandaag ging bloggen. De Khanacademy leek me een boeiend onderwerp om dieper in te duiken, omdat een aantal studenten IF6 daar tijdens mijn werkcolleges proberen om via die weg statistiek te leren. En we het er wel eens over gehad hebben, maar niet uitgebreid. Toekomstige blog opportunity 2.

Tijdens het nadenken kwam ik op nu.nl, waar ik de naar-huis-rij-route aan het bekijken was, een bericht tegen over Lynda.com. Een bericht, eigenlijk van TechCrunch, door de tech- redactie van nu.nl samengevat over het feit dat de onderwijssite Lynda.com (vergelijkbaar met de Khanacademy, maar met andere onderwerpen) 186 miljoen dollar heeft opgehaald om te gaan investeren en dat de waarde van de site op 1 miljard dollar wordt geschat. Een onderwijssite! 1 miljard! 186 miljoen opgehaald om te investeren! Dat zijn mooie getallen. En dat vraagt een dieper induiken op deze materie. Maar aangezien voor mij Lynda.com nieuw is, zou ik je willen vragen of co-enthousiasteling en Lynda lover Frans Roovers hierover een blog zou willen schrijven voor op 2bejammed. Toekomstige blog opportunity 3.

Want eenmaal op techcrunch aangekomen werd ik totaal afgeleid. Door Disney! Dit is bij mij niet zo heel moeilijk, maar de afleiding heeft wel met innovatie te maken, niet perse met onderwijs, maar toch! Althans, ik heb de koppeling nog niet bedacht, maar die zal me vast nog wel invallen. Het gaat zich om een Robot die de Disney researchers ontwikkeld hebben. Die Robot maakt zandtekeningen. Grijns, tja een direct doel buiten dat het leuk is, ehm… Moet dat dan 😉

Check it out via het techcrunch artikel en hieronder via een filmpje!

Groet Marcel

Geplaatst op 14 januari 2015, in Innovatie. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Hoi Marcel… Geschokt las ik je blog!… Je kende Lynda nog niet…jij… Al techneut en onderwijsman…dat was het laatste wat ik verwacht had… Maar het is nog niet te laat ;-)… Ik heb via Lynda de basis geleerd van photoshop, indesign, premiere en flash… Best handig hoor!… Start eens een proef account… Ben benieuwd naar je mening over Lynda

  2. Natuurlijk wil ik daar iets over schrijven

  3. Ik heb een reactie in een uitvoerig blog geschreven. Hier te lezen: http://fransipani.blogspot.nl/2015/01/linda-de-mol-of-lyndacom-mijn-keuze-is.html

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: