De blik op ver en bereik de ander: verander!


Ha Judith,

Dat jij nog over veranderingen moet leren. Zo vaak meegemaakt, ondergaan, aan getrokken en over gelezen, gehoord, gepraat en geblogged. Ik denk dat je meer ervaring hebt met bewust veranderen dan menigeen voor of in de klas. Het probleem zit hem in het woord: ver-ander-en. Het beeld/einddoel is (vaak) ver weg van wat het nu is. Of qua tijd, of qua gevoel of qua gedachtegang. En het gaat bijna altijd over de ander, meer dan over jezelf. Want als de ander verandert verander je zelf ook net zoals de ander. Want we blijven kudde dieren.

Voor je collecties aan sterke plaatjes over veranderingen, de volgende:

Verandering

Ik moet me sterk vergissen of jij hebt hem niet zelf al eens gebruikt. We gebruiken hem nu bij ons in de jeugdvereniging om te werken aan een andere bestuursstructuur. Maar hij is net zo goed van toepassing binnen de faculteit ICT.

Theorie is 1 ding, praktijk een ander. Blijf enthousiasmeren, want daar ben je goed in en dat vind je leuk. Wachten zal nooit (meer) je sterke kant worden. En de nieuwsbrief lezers en de collega’s die je advies geeft vinden het juist fijn dat je een beetje vooruit loopt. Dat geeft dat ver gezicht en dan weten ze dat ze daar ook ooit zullen komen!

Keep on running, perhaps we won’t catch up, but we will try to get closer, and that means progress.

Groet Marcel

Geplaatst op 13 januari 2015, in 21st century skills, Innovatie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: