Het is duidelijk nu. Ik kan gewoon niet anders.


Yeah Marcel! Het is nu verklaard. Het is onderzocht. Hersenonderzoek heeft uitgewezen: een mens is geprogrammeerd om informatie met andere mensen te delen. šŸ™‚ šŸ™‚ šŸ™‚

Nieuw onderzoek wijst erop dat ons brein zodra we iets nieuws zien, direct gaat bedenken of dat nieuws ook interessant kan zijn voor andere mensen. Het wijst erop dat ons brein geprogrammeerd is om informatie met anderen te delen en kan verklaren waarom sociale media zoā€™n succes zijn.
@Scientias

Dat komt uit het onderzoek ‘Creating Buzz : the neural correlates of effective message progagation‘Ā van o.a. Matthew Lieberman van UCLA.

Niemand heeft eerder gekeken naar welke delen van de hersenen samenhangen met de succesvolle verspreiding van ideeƫn. Je zou verwachten dat mensen het meest enthousiast zijn over ideeƫn en er de sterkste mening over hebben wanneer ze zelf opgewonden zijn over die ideeƫn. Maar ons onderzoek suggereert dat dat niet het hele verhaal is. Nadenken over wat anderen aantrekkelijk vinden, zou wel eens belangrijker kunnen zijn.
@Scientias

Ik kan gewoon niet anders. Ik blijf bloggen en kennisdelen! Ik hoef het boek ‘Vind je element’ van Sir Ken RobinsonĀ dat ik onlangs gekocht heb eigenlijkĀ niet meer te lezen (doe ik toch wel hoor). Ik weet wel waar ik goed in ben, waar ik van hou en energie van krijg. Daarom zit ik nu op deze mooie zomeravond te bloggen aan de tuintafel. Dit vind ik heerlijk. Dus ondanks de twijfel van de afgelopen tijd: Voor wie doe ik dit bloggen toch? Waarom blijf ik maar hameren op kennisdelen binnen de organisatie, met inzet van de beschikbare sociale netwerken? Alleen omdat het mij zoveel oplevert en ik dat anderen ook wil laten beleven? Is dat voldoende? En zie, de laatste dagen krijg ik ineens wat reacties, begint het kennisdeelzaadje dan voorzichtig te groeien binnen Zuyd. Zou het dan toch …. ?
Ik hebĀ #rule 1 Tackle necessary obstaclesĀ (voor nu ;)) genomen. Dat was ikzelf. Ik heb mijn element weer gevonden na een paar zonnige denkdagen en goede gesprekken.

Dank je!
Fijne avond
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 9 juli 2013, in #1 Tackle necessary obstacles, Social Media en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Vooral doorgaan met delen. Vraag is wel waarom de ene mens eerder geneigd is om kennis te delen dan de ander. Het ligt dus niet helemaal aan de hersenen šŸ˜‰

  2. Judith van Hooijdonk

    Content delen zit tussen je oren, blog op Frankwatching over hetzelfde onderzoek http://www.frankwatching.com/archive/2013/07/27/content-delen-zit-tussen-je-oren/

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: