In memoriam


Ha Judith,

In de laatste week van 2014 zijn ons zeer bijzondere mensen ontvallen. Ik heb mogen ervaren bij de begrafenis van je moeder waar je die warme, zorgzame, krachtige, sociale, delende eigenschappen van hebt. Wat kun je trots zijn op je familie en je gezin! De manier waarop jullie afscheid hebben genomen en jullie moeder’s leven ‘gevierd’ hebben was voor mij, als relatieve buitenstaander, erg indrukwekkend!

In de laatste week is echter ook een zeer bijzondere college gestorven. En eerder vandaag heb ik wederom mogen voelen hoeveel warmte, hoeveel inspiratie, hoeveel liefde 1 mens kan overbrengen op zijn omgeving. Bij je moeder was dat zo, bij Gert Jan Gelderblom was dat ook zo.

Ik heb al een keer (heel kort) over Gert Jan geblogged, eind vorig jaar. Hij verscheen samen met een college bij L1 om te praten over Kasper en over zorgrobotica. Robot Kasper gaat in toekomst autistische kinderen helpen – 21 okt 2014 | L1 |.

Meer dan een verwijzing was dat niet. En daarmee doe ik Gert Jan heel veel te kort.

Gert Jan is voor mij een zeer waardevolle college. Iemand waar ik zelf eens in de zoveel tijd contact mee had, omdat hij vanuit het lectoraat Technologie in de Zorg met projecten, met studenten en als co-promoter van Roger Bemelmans vaker bij ‘ons’ de faculteit over de vloer kwam. Hij is degene achter de zeehondrobot, de dinosaurusrobots en iemand die me aangemoedigd heeft op zijn eigen wijze toen ik met de legorobotjes en zuydrobotics begon bij de faculteit. Dat van mij was natuurlijk ‘kinderspiel’, maar hij zag de potentie. In mijn ideeen en misschien ook wel in mij. Luc de Witte noemde hem vandaag een icoon. En terecht! De intelligentie, de sociale kant, en ook al waren mijn ideeen op dat moment ‘wetenschapstechnisch’ niet volgens de standaard die Gert Jan hanteerde. Hij moedige aan. gaf aanwijzingen, tips, was met mijn studenten bezig (die Zuydrobotics runden).

In de jaren daarna was Gert Jan steeds geduldig met studenten en studentprojecten ook al was het tempo misschien wel minder snel dan gehoopt. Hij deelde dat wel met ons, maar steeds met mogelijkheden om dat op te lossen of aan te pakken. Afstudeerders en ook Roger zijn lovend over zijn begeleiding.

Gert Jan was iemand die verbindingen legde daar waar anderen dat niet lukte, iemand met een sterke praktijkgerichte onderzoekskant. Een warm, social mens met oog voor iedereen. Een deler, van innovaties, inspiratie, kennis en liefde! Ik heb het geluk gehad om met hem te mogen samenwerken!

Marcel

Geplaatst op 7 januari 2015, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: