Horizon Report 2014. Library Edition


HorizonLibraryOf het door mijn vakantie komt, ik weet het niet, Marcel. Maar op een of andere manier heb ik de publicatie van de 1e bibliotheekversie van het Horizon Report gemist. Ik heb op geen blog of vaktijdschrift er iets over gelezen. Per toeval (o heerlijk serendipity 🙂 ) kwam ik al googlend op de site van het New Media Consortium.

Zoals altijd bij een Horizon rapport, zijn experts gevraagd wat zij zien als technolgische ontwikkeling voor bibliotheken in het hoger onderwijs. Hier worden trends op korte, middellange en lange termijn benoemd. Maar ook: wat zijn de uitdagingen? Het is niet zoveel anders dan in Horizon report 2014, met wat accentverschillen. Data is natuurlijk het buzz-word :).  Maar ook Open conten en dit mobiel aanbieden. Dat dit invloed heeft op de rollen en werkzaamheden van de bibliothecaris, is evident.

HorizonLibraryTrends

uit: Johnson, L., Adams Becker, S., Estrada, V., and Freeman, A. (2014). NMC Horizon Report: 2014 Library Edition. Austin, Texas: The New Media Consortium. Retrieved from: http://cdn.nmc.org/media/2014-nmc-horizon-report-library-EN.pdf

Ik heb het verder niet kritisch gelezen. Dat laat ik over aan mijn collega’s van Zuyd Bibliotheek. Barbara Fister heeft dat al wel gedaan (via Anneke Dirkx).

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 november 2014, in eLearning, Innovatie, Technology en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: