Shake – Bounce – Speak


Ha Judith,

Wederom wil ik met je mijn blijschap delen. Als mede-innovator weet je dat je op verschillende manieren bij vernieuwingen betrokken kunt zijn. Als onderwijscoordinator midden in een groot veranderingstraject en als onderzoeker zie ik op dit moment wel de vernieuwingen, maar mis ik af en toe de echte innovaties. Ja er verandert vanalles, zowel binnen de faculteit ICT als in mijn zoektocht om onderzoeker te worden. Maar de echte innovatieslagen mis ik even….

Mede daarom werd ik des te gelukkiger van een mailtje van Chris Kockelkoren waarin hij mededeelt aan ons en aan de Zuyd collega’s dat shakespeak in het basisimage staat en daarmee voor iedereen te gebruiken is. Mooi!

Shakespeak en de manier hoe dat binnen Zuyd gegroeid is, is voor mij een typisch voorbeeld van hoe een innovatie kan gaan. Ingredienten: een superenthousiaste supergebruiker (Chris) een tool die eenvoudig is te gebruiken (Shakespeak) en zeer duidelijke voorbeelden waarin de didactische meerwaarde van deze ICT tool naar voren komt. Daarbij een zandbak waarin de super enthousiaste gebruiker heeft mogen spelen en een faculteit die de ruimte geeft zowel qua tijd en geld aan die gebruiker om te experimenteren om te verspreiden en om te participeren in lamdelijke netwerken, zonder direct in business modellen of terug verdien modellen te denken.

Uiteindelijk heeft de faculteit ICT geinvesteerd in een leuk project, in ‘passiepower’ van een van zijn medewerkers en in de uitrol en ontwikkeling van nu een Zuydbreed te gebruiken tool en methodieken om het te gebruiken. Een klein steentje weliswaar in de verrijking van ons onderwijs, maar het is er wel weer een. Chris feel free to ask for budget for the next one ūüėČ Ik hoop dat ik nog lang dit soort innovaties kan ondersteunen.

Groet Marcel

Geplaatst op 11 november 2014, in Didactiek, eLearning en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Hoi Marcel,

    Je bent net iets te enthousiast. Het zit helaas nog niet in het basisimage, maar behoort wel tot de standaard applicaties die kunnen worden gekoppeld aan een machine of gebruiker.
    Voor deze applicatie heb ik alle docenten, die een licentie hebben of les van mij hebben gehad, gekoppeld aan deze applicatie.

    volgende stap is op het basisimage.

    Groet Chris

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: