TPACK, the game *online*


Ha Marcel,

Wij zijn bij Zuyd niet de enige die het spelletje TPACK spelen. In heel het land zijn er varianten in omloop. Zo las ik op het blog van Pierre Gorissen over een online versie die bij learnon.nl te vinden is.

TPACKgame1jpg

Klik op de afbeelding om het spelletje te spelen

Tijdens het spelen van deze online gedurende de Mediawijsmiddag Mediarijk bij Fontys (leuk idee! ook iets voor Zuyd?) kwam er vragen van de deelnemers over de gebruikte termen in deze versie. Pierre aan de slag en hij maakte een eigen online versie van het TPACK spel die je kunt downloaden voor eigen gebruik, dus kunt aanpassen met eigen termen. Erg handig!

TPACKgame2

De online versie wordt geopend na klikken op de afbeelding

tpack

Toch vind ik ons zelfgemaakt “ouderwets” kaartspelletje nog steeds een aantrekkelijke vorm 🙂 Als ik met TPACK werk spelen we, nadat we de kaarten blind hebben getrokken, nog een ronde waarbij de deelnemers een technologische tool kiezen die zij beter vinden passen bij de content en de blind getrokken didactische werkvorm. Dat is bij een online variant lastiger. En we hebben na afloop een leuk presentje te overhandigen 🙂

Groet,
Judith

Zie ook blog André Manssen over inzetten van TPACK

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 25 januari 2014, in Didactiek, eLearning en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Online versies is leuk als je ergens bent en je maar één pak kaarten bij je hebt of helemaal geen…

    Kaarten zijn ook mooi en gebruik ze af en toe…als ik ze niet hoef weg te geven 🙂

    (ps van Marcel al weer een nieuw pakje gekregen)

  2. Overigens heb zelf ook op de Fontys Mediawijs mediarijk middag een presentatie gegeven over serious gaming en dat was al vooraf uitverkocht *bloos* *trots*. Ontzettend leuk en zeker ook goed voor Zuyd om te doen. KIB is hier natuurlijk ook een goed medium voor, maar daar ligt de focus niet sec op onderwijs. Jij kunt als Fontys-student bij de lecture van de Bruykere komen, deze is volgens Daniëlle waarschijnlijk niet openbaar. Een aanrader, schijnt goed te zijn, moet hem zelf ook nog kijken. Ik heb hem gemist vanwege parkeerproblemen 😦 en voorbereiding van mijn sessie (klaarzetten apparatuur en zoeken naar alternatief voor beschadigd filmpje op website).

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: