Inspirerende mensen – Inspirerende momenten op Zuyd II


Ha Judith,

Terugkijkend op de week was er een tweede moment waarop ik geinspireerd raakte. Afgelopen vrijdag was de inauguratie van een van een bijzonder lector binnen het lectoraat waar ik ook werkzaam ben. Althans, het werkt bij bijzonder lectoraten zo dat ze gekoppeld zijn aan een Zuyd lectoraat.

Jie

Dr. Asiong Jie heeft me dubbel geinspireerd afgelopen vrijdag. Allereerst door de sprekers op zijn mini-symposium en ten tweede door zijn inaugurele rede. De digitale versie (in boekvorm) van zijn reden is te vinden hieronder.

Lectorale rede – Integrative Patient Centred Health Care – Lectoraten – Onderzoek – Zuyd.

Asiong Jie heb ik reeds eerder mogen ontmoeten bij een van onze refereerbijeenkomsten en toen was ik al onder de indruk van zijn geweldige drive om te proberen om patienten meer als mensen te behandelen. De quote die hij gebruikte was dan ook dat je moest vragen: What matters to u? in plaats van What is the matter? Goed he! Eigenlijk is dat waar voor elke werkplek, elke klant, elke college, elk mens waar je mee te maken krijgt.

Ik weet zeker dat ik nog veel van hem ga leren. Dus lees snel zijn lectorale rede (er was een live-verbinding naar een andere college zaal, dus als ik erachter kom of er opname’s zijn zal ik die nog plaatsen.

Groet Marcel

Geplaatst op 5 april 2014, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: