Like Cindy & Nienke! #HU_UrekaMC


Hallo Cindy, Nienke, Jeroen en Marcel,

Mag ik jullie even aan elkaar voorstellen?
Cindy en Nienke, Jeroen Alessie is fysiotherapeut en docent bij Avans. Marcel en ik hebben Jeroen ontmoet tijdens onze 1e Educause in Anaheim in 2010, via Twitter šŸ™‚ . We hadden een game-klik en een persoonlijke klik, daarom zien we elkaar nog 1 Ć  2 keer per jaar en praten we even bij. Dat zijn altijd bijzondere en inspirerende ontmoetingen. Jeroen was destijds net zoals Marcel en ik ICTO-adviseur. Jullie kennen Jeroen al van het iBook D.A.M. technieken dat ik (na zijn toestemming) met jullie mocht delen. Marcel Schmitz is mijn duoblogmaatje. Hij werkt als onderwijscoƶrdinator bij de faculteit ICT en is begonnen met een promotietraject rondom Social Heath Games. Check out zijn 2BPHDJAMS.Ā We werken ook samen in het Zuyd innovatieproject over MOOCā€™s.
Marcel en Jeroen,Ā Cindy ten Haaf is mijn studiemaatje bij de Master Leren en Innoveren. Cindy en haar collega Nienke Smorenburg (die ik ook nog nooit live ontmoet heb šŸ™‚ ) zijn collegaā€™s en docenten bij de opleiding Oefentherapie Cesar van de Hogeschool Utrecht. Zij zijn 2 ondernemende innoverende docenten. Nieke en Cindy hebben zich aangemeld met een idee voor de HU Ureka Mega Challenge.

UrekaHU Ureka Mega Challenge is een initiatief vanuit het speerpunt Zorg en Technologie (van faculteit Gezondheidszorg HU en UMC Utrecht). Studenten en medewerkers worden uitgedaagd (a la Dragons Den en The Voice of Holland) innovatieve uitvindingen en ideeƫn ter verbetering van de zorg te presenteren en door te ontwikkelen. Hoe leuk is dat? Cindy en Nienke hebben een idee!

Cindy en Nieke willen een app maken van het door hen ontwikkelde Oefentherapeutisch Diagnostiek en Interventie Model (ODIM). Deze app bevordert de kwaliteit van het oefentherapeutisch handelen van professionals in het werkveld waardoor de effectiviteit van zorg toeneemt. Daarnaast ondersteunt de app patiƫnten in zelfmanagement en verantwoording nemen over eigen gezondheid. Met behulp van bv. vragen, interactie en spelletjes in de app wordt het veranderen van beweeggedrag in de eigen omgeving leuker, eenvoudiger en uitdagender gemaakt.

Zij zijn door de selectie gekomen en stellen in dit pitchfilmpje zelf hun idee aan jullie voor

Deze ODIM-app wordt natuurlijk ontwikkeld, want zij gaan winnen!
Stemmen kan door liken of tweeten viaĀ http://husite.nl/urekamc/portfolio/cindy-nienke/

Met deze app willen ze meer bieden dan de bekende fysiotherapie apps die zich vaak richten op oefeningen. Het wordt een dynamisch hulpmiddel in interactie tussen therapeut en patiƫnt gericht op zelfmanagement. Deze app stuurt op gedragsverandering, iets wat jij, Marcel gaat onderzoeken tijdens je promotietraject rondom Social Health Games.

Half februari wordt duidelijk welke 4 ideeƫn van de 8 over blijven voor de eindstrijd. Ik ga er van uit dat Cindy en Nienke daarbij zijn! Zij moeten dan vervolgens met ondersteuning van 2 dragons een goed business plan maken. Tijdens de finale op 24 april presenteren ze dan in 7 minuten hun idee waarna 1 winnaar wordt gekozen. Deze winnaar krijgt 20.000 euro om het idee binnen een half jaar operationeel te maken.

Voor het maken van een business plan krijgen ze 3000 euro te besteden. Hier kan vast wel een lekker dinertje van betaald worden om gezamenlijk te brainstormen over hun idee. Zouden jullie dat willen doen? Willen jullie hen helpen? Hebben jullie misschien nu al tips voor hen?

Like ze! En tweeten!

Cindy & Nienke: Game on!

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 28 januari 2014, in Gaming, Zorg en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: