Derde viewpoint – zelfde inspirerende verhaal


Dag drie Judith,

En wederom hetzelfde verhaal. Begonnen vanuit een derde viewpoint, na de visie, na de pedagogiek, nu de infrastructuur. Maar toch hetzelfde verhaal. Dezelfde valkuilen, dezelfde uitdagingen, maar vooral dezelfde inspiratie met mensen die in een open wereld samen willen werken. Op micro niveau, op macro niveau, op Surf niveau en op Educause niveau. Nog niet overal even hard en met even veel mensen, maar het komt er aan.

De titel van vandaag was: Creating the IT Architecture for the Connected Age dus wellicht meer voor de IT adviseur in me. Vandaag heb ik me bezig gehouden op twitter (retweeting) en in de Chat (Surfmarket geplugged!) en toch kwam er hier en daar weer vanalles langs wat het noteren waard was. Het overzicht (ik zal de link naar de resources nog toevoegen):

De eerste spreekster was: Tracy Futhey, Vice President, Information Technology and Chief Information Officer, Duke University

  • Tracy is een van de mensen achter het Duke Digital Initiative, waar ze studenten en docenten met nieuwe media en hardware laten experimenteren. Meer info op: http://dukedigitalinitiative.duke.edu/
  • In de chat werd een document gepost door de Educause Librarian (cool he!) over het MOOC model dat het traditionele onderwijsmodel gaat challengen
  • Daarna heb ik surfmarket liggen te ‘proppen’. Het ging over infrastructuur, cloud resources. En ik heb aangegeven hoe SURF dit al samenwerkend met alle universiteiten en hogescholen in Nederland probeert op te pakken. Toen de vragen kwamen kon ik gelukkig verwijzen naar een van de lezingen op de Educause Annual Conference (van SURF!)

Bij de tweede spreker, Tracy Schroeder, Vice President, Information Services and Technology, Boston University had ik een totale computercrash. Blackout, sort of speak. Het bijzondere was dat ik daardoor extra aandacht kreeg voor een element in de Adobe Connect, namelijk de ‘Caption’. Een live ondertiteling die met de spraak meeliep tijdens de sessie. Ik had dus in no-time, mijn achtergebleven 10 minute ingehaald. De grap was dat toen door een college naar de techologie achter de caption gevraagd werd, het antwoord simple was: we hebben iemand ingehuurd die simultaan ondertiteld. Gaaf he. Technologie in zijn puurste vorm šŸ˜‰ Ook tijdens deze sessie kwamen een aantal resources of onderwerpen langs:

De derde spreker van vandaag was: Ethan Benatan, Vice President, Chief Information Officer, and Chief Strategy Officer, Marylhurst University

  • Hij gaf een vijftal belangrijke elementen aan waar we ons mee bezig moesten houden. Vooral die eerste term had ik nog niet gehoord (op die manier), maar ik ga hem niet uitleggen. Zoek ‘heutagogy’ zelf maar op šŸ˜‰
  1. Heutagogy (http://heutagogycop.wordpress.com/history-of-heutagogy/)
  2. Make learning visible
  3. Learn from consumerization (BYO …)
  4. Power connections
  5. Deliver Value

Genoeg voer in ieder geval om onze MOOC projectsĀ op te baseren, op te inspireren. Maar de belangrijkste les is wel dat het MOOC project juist een inspiratievonk is en geen doel op zich…

Groet Marcel (4)

Geplaatst op 2 augustus 2013, in #9 Have more fun with strangers, eLearning, Technology. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: