Battle of Concepts Zuyd, part II


Ha Marcel,

Na het eerste experiment met het Battle-of-Concepts-principe door Mark Bertrand (lees hier de blogs hierover) is hij verder gegaan met dit concept. Dat heb je deze week ook al kunnen lezen op ZuydNieuws. Mark vertelt ons nu meer over part 2:

Gastblogger Mark Bertrand

Na het succes van de eerste Battle kon een vervolg niet uitblijven. Een volgende Battle ja, maar dan anders. Er waren namelijk een tweetal zaken die ik in een volgende Battle anders wilde doen. Het eerste was de financiële ondersteuning. Het bleek moeilijk te zijn voor studenten om een financiële onderbouwing te geven van een nog te ontwikkelen concept. Het andere was een ondersteuning op HR-vlak. Je ziet namelijk studenten ontwikkelen tijdens zo’n Battle, excelleren, presenteren en dies meer. Je weet echter niet of die ene excellente student überhaupt past bij het bedrijf. Je mist inzicht in de capaciteiten, de motivatoren, de kwaliteiten van het individu.

Met dit in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar (ondersteunende) partners en die vond ik. Voor het financiële gedeelte wilde Ralph Watervoort, business controller van Rabobank Parkstad Limburg het Battleteam graag ondersteunen en voor het HR-gedeelte wilde Patrick van Schendel, directeur SummumAdvies, graag zijn innovatief instrument Futurum inzetten. Met deze toevoeging ging de tweede Battle aan de slag. De gastheer qua bedrijf was (wederom Berner) en het strategische vraagstuk had te maken met het positioneren van MVO richting de markt.

Het klinkt niet alleen moeilijk, het was ook een moeilijke opdracht. Gelukkig stonden de partners de studenten terzijde bij het ontwikkelen van het concept. Ook hier heb ik mooie dingen mogen zien. Studenten die de Battle aangrepen om uit hun comfortzone te komen, die hun grenzen willen verleggen. En wanneer weet je als je je grens overschrijdt? Juist, als je eroverheen stapt. Dat vind ik knap! Andere studenten grepen de Battle aan om ambities te verwezenlijken. De ambitie om je, nog tijdens de studie, te presenteren voor het bedrijfsleven. En dan het bedrijfsleven op het hoogste niveau, het corporate level.

Het mooie is dat, nu de Battle zich steeds verder ontwikkelt, dat het concept niet meer centraal is komen te staan maar de mogelijkheid om young potentials te laten excelleren. Het doel is het middel geworden. Die ontwikkeling geeft aan welke mogelijkheden de Battle of Concepts Zuyd herbergt. Met de toevoeging van Futurum geeft de Battle veel meer diepgang en die diepgang maakt me nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar hetgeen er allemaal nog in het vat zit. Het bedrijfsleven staat zo ongeveer in de rij om deel te mogen nemen aan een Battle. Het potentieel van deze competitie wordt gezien en dat is mooi. Studenten van Zuyd: verenigt u en meld je aan! Waarom wachten tot je diploma om je op de arbeidsmarkt te presenteren als het eerder kan?

Let’s rumble!
Mark Bertrand

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 30 juni 2013, in Didactiek, Gastblog en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: