A worldwide e-X-perience! IB speelt Cesim wereldwijd!


Ha Marcel,

Jij hebt bij het iXPERIUM de droom van de I-adviseurs voor een X-lab (een klaslokaal van de toekomst) gezien. Dit was een omgeving voor het primaire onderwijs. Binnen Zuyd is ook een X-lab in oprichting en wel bij de faculteit International Business and Communication op de Brusselseweg Maastricht. Deze faculteit heeft onlangs in hun Informatiebeleidsplan het inrichten van zo’n omgeving als 1 van de te realiseren projecten benoemd. Geweldig hè!

Nu kreeg ik een mailtje van Mirjam Ubachs of ik aandacht wilde schenken aan hun Virtual Classroom project in onze Nieuwsflits I for YouSuper dat ze hun ervaringen met ons willen delen, maar de nieuwsflits is zoals de naam al zegt voor nieuws-flitsen ;). Daarom heb ik voorgesteld haar tekst als gastblog te publiceren, dat vond Mirjam een leuk idee. Morgen staat de aankondiging in de Nieuwsflits. Het woord is aan….

OUR 2bejammed GUEST: Mirjam Ubachs

Op dinsdag 5 maart t/m woensdag 27 maart heeft de opleiding International Business van de faculteit IBC de eerste ervaringen opgedaan met de virtual international classroom onder leiding van Fouad de Vries. Dit in het kader van het management game Cesim.

cesim

Het betreffende management game heeft in de opleiding International Business plaats gekregen in de minor Business Abroad waarvan Mauk Wilbers de coördinator is. Cesim is een internationaal management game dat tegelijkertijd gespeeld werd door 60 studenten van Zuyd, 20 studenten van Nizhny Novgorod uit Rusland en 20 studenten van Satakunta University of Applied Science uit Finland. In kader van internationalisatie werden de studenten geplaatst in gemixte groepen van Nederlandse, Finse en Russische studenten die samen in teams de spelrondes speelden. Contacten vonden plaats via de overlegmodule in Cesim, Facebook, Skype etc.

De studenten startten in de eerste week van maart met de game. De aftrap werd gedaan in Finland. De studenten uit Nederland en Rusland konden de aftrap digitaal volgen in hun eigen collegezaal. In de laatste week van maart werd de game afgesloten in Maastricht. De eindpresentaties vonden op 27 maart tegelijkertijd  plaats in zowel Nederland, Finland en Rusland. Via de virtual classroom waren met hulp van Adobe Viewer alle presentaties overal op schermen te zien en was communicatie tussen studenten en docenten in drie landen de landen tegelijk mogelijk. In de namiddag waren er ook weer via de virtual classroom 4 presentaties m.b.t. Intercultural Business awareness door 2 Colombiaanse collega’s van Universidad Somón Bolívar uit Barranquilla, een Russische collega, een Nederlandse (collega Ed Overes) en een Finse collega. Alle presentaties waren weer  in alle landen te volgen, evenals de discussies.

Binnen de faculteit IBC starten nu de evaluaties om de juiste keuze te maken voor apparatuur, software, etc. en de structurele  implementatie van de virtual classroom. Zeker binnen een opleiding als IB waar veel internationale student- en docentuitwisseling noodzakelijk is, is de virtual classroom een noodzaak. Een fysieke uitwisseling is immers in kader van budgetten niet op een dergelijke grote schaal mogelijk als virtueel wel kan.

IBC

Dank je wel Miriam. We zullen ook via dit platform nog wel aandacht schenken aan jullie X-lab. 🙂
Zou jij of je collega Fouad de Vries misschien nog iets inhoudelijk over het spel kunnen vertellen? Zo’n management game spelen is wellicht ook interessant voor andere faculteiten van Zuyd.

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 8 april 2013, in eLearning, Gaming, Gastblog en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: