SimCity the teaching tool from city counsil member to student!


Ja Judith,

Toevallig vandaag op www.nu.nl het artikel over SimCity gelezen? Hier het bijbehorende persbericht. Er komt, zoals ik al voorspeld had, een EDU versie van SimCity! Woohooo

Je komt het echt nog een keer met me aan het spelen! Een echt computerspel, en eentje die al jaren op de markt is. SimCity… Misschien wel het spel (dat samen met mijn vrijwilligerswerk) me het zetje richting gemeentepolitiek heeft gegeven. Ik speel het vanaf de eerste versie. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je moet een stad laten groeien, door goeie infrastructuur, goeie vorozieningen (stroom en water), industrie, commerciele wijken, woonwijken en extra faciliteiten zoals een gemeentehuis. In de afgelopen jaren hebben de mensen van Maxis en EA (de makers van SImCity) allerlei verschillende varianten bedacht. Maar het als ‘burgemeester’ een stad en diens ontwikkeling leiden blijft toch de meest sterke aan dit spel.

En eindelijk na al die jaren komt er een mulitplayer uit op 7 Maart 2013. Ik heb de previews daarvan al gezien in Keulen op de Gamescom conferentie. Leuk zul je denken, maar er komt zelfs een educational version. En zoals ik al tegen onze collega van Bouw heb verteld is dat dan eindelijk een tool waarmee je studenten echt inzichtelijk kunt maken welke gevolgen ruimtelijke beslissingen hebben. Nu kan er eindelijk gesimuleerd worden hoe problemen op te lossen. Wellicht zelfs iets voor burgemeesters, wethouders en raadsleden om dit spel te spelen. Hmmm ik proef een triple helix projectje aankomen rondom Governance. Onze techniek en managementopleidingen, gemeentes en bouwbedrijven, infrastructuurbedrijven, nutsbedrijven en consultancybureau’s.

De nieuwe versie beloofd veel en natuurlijk staat die al op mijn wish-list ‘to be downloaded’. Wellicht kunnen we er zelfs een MOOC omheen bouwen šŸ˜‰

Gelukkig heb ik nog tot 7 maart om dat verder uit te werken!

Groet Marcel

Geplaatst op 20 januari 2013, in 21st century skills, eLearning, Gaming. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. martha de leeuw

    Ha Marcel,
    Ik heb een zoon van 11 en die heeft dan dus een glanzende carriere in het verschiet. Als je ziet hoe simcity-educated hij is! Geef je ons een seintje als je de multiplayer versie binnen hebt?

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: