I challenge U to Aan ‘m Game Ze


Ha Judith,

Weet je nog dat we tegen elkaar Ruzzle hebben gespeeld. Jij op de iPhone ik op de Samsung. Leuk he, elkaar uitdagen om dan in drie sets een wedstrijd tegen te spelen. Nou het lijkt me vooral leuk als we dat ook in het onderwijs kunnen implementeren.

De dames (Denyse en Rachelle) helpen me daarmee. Ze zijn bezig met de evolutie van het bordspel Aan ‘m Game Ze!, het bordspel dat je vaardigheden en kennis leert van de anamnese, het eerste vraaggesprek bij de fysiotherapie. Vandaag hebben we in een korte brainstorm gekeken hoe we vanuit het bordspel, voorbeeldschermpjes kunnen maken voor op een mobiele telefoon of een tablet. Het idee is dan dat studenten gedurende hun blok elkaar uitdagen om het spel te spelen. Juist, net zoals bij Ruzzle.

Net zoals bij Ruzzle kunnen studenten elkaar uitdagen en dan in rondes tegen elkaar spelen, net zoals het rechterplaatje kan zien. De dames gaan nu op zoek naar hoe het scherm er precies moet uitzien, maar ook hoe de reeds bedachte vragen kunnen worden opgenomen in het scherm. Later hierover meer…

Maar ik ben erg te spreken over het elkaar uitdagen, over het spelen op de mobiele telefoon en over het leren middels een game. Ik denk dat dit een zeer stimulerende, leuke aanvulling is op het onderwijs dat we al hebben ontwikkeled. Ik denk ook dat binnen deze setting meer vakken getrained, geoefend kunnen worden.

De fysiotherapie is echter de eerste binnen Zuyd. In de volgende stappen die ik met de damen ga lopen hopen we studenten Visuele Communicatie en studenten Software Engineering bij het project te betrekken. Zo moeten we tot speelbare demo’s komen voor op onze mobiele telefoons. En zodra je het kunt spelen dan laat ik het je wel horen. Dan zal ik je zeker uitdagen!

Groet Marcel

Geplaatst op 22 november 2012, in Gaming, Het Nieuwe Werken. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: