Kleine stapjes in onderwijsland, maar wel voorwaarts!


Ha Judith,

Vandaag zijn we als I-adviseurs weer ‘on the road’ geweest. Althans de faculteiten in Heerlen waren aan de beurt voor ons bezoek. Daar waar we bij andere locaties in koffiekamers zaten te wachten tot dat iemand ons advies kwam vragen, daar hebben we nu voor de ‘consulting by walking around’ gepractiseerd. We zijn dus zelf de verschillende faculteiten langsgegaan in het Heerlense. Leuk, direct en soms een beetje ondeugend de kamer op stappend. Maar allemaal leuke gesprekken….

Onze vangst?

Een typisch ICT probleem daar waar collega’s zijn uitgerust met nieuwe laptops en hun rooster daar niet op gesynchroniseerd krijgen. Verschillende mensen die, zonder dat we het ‘echt’ wisten met weblectures bezig zijn (bijvoorbeeld: Facility Management, Ergotherapie). Onze oud collega’s van Onderwijs en Onderzoek die tips gaven over hoe toetsbeleid op te pakken (voor mijn niet adviseurs baan ;)). Een visie op digitaal toetsen. 3 Mooie flexplekken gezien in het gebouw (ICT, Ergotherapie en Facility Management) en een docent die iPads inzet in zijn onderwijs daar waar studenten zaken moeten presenteren en er gemakkelijk iets opgenomen moet worden. Het valt ook op dat Verpleegkunde, Creatieve Therapie zijn uitgerust met ASUS laptops/tablets en dat er een vraag is naar goede begeleiding/opleiding met betrekking tot het gebruik van de apparatuur. Ik hoop ook dat de didactische vragen binnenkort ook komen. Of ga ik dan te ver in mijn hoop?

Ik ben blij met deze ontwikkelingen. Ook al zijn het (soms) kleine stapjes, maar ze zijn wel voorwaarts! Zo lang ze zich er maar goed bij voelen! Toch?

Groet Marcel

Geplaatst op 21 november 2012, in Het Nieuwe Werken. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: