Classroom Game Design #TEDx
Hoi Marcel,
Binnen Zuyd hebben we de afgelopen periode diverse gesprekken gevoerd met docenten om game-technieken toe te passen in hun onderwijs. The Web and Beyond is al gespeeld. In september start Mark Bertrand met de Battle of Concepts. En de 1e playtest van SOMEGA (Social Media Game) binnen de minor Digicoach is uitgevoerd. Volgende week gaan we in een inspirerende omgeving verder bouwen aan dit spel 🙂
Via Erno Mijland zag ik het TEDx filmpje van Paul Anderson. Biologiedocent die zijn leerlingen liet spelen. Hij is enthousiast over het resultaat, maar hij deelt met ons ook de problemen waar hij tegenaan liep.
Hij eindigt zijn verhaal met het belang van leren van je fouten. Fouten maken mag! Moet!
Zonder fouten geen innovatie. Zoals Margreet van de Berg in haar blogpost Gamification: niets nieuws maar wel steeds beter over dit filmpje schrijft:
Hij eindigt zijn verhaal met het onderstrepen van het belang van het maken van fouten en daarvan leren: alleen dan kan je verder komen met wat je bezig houdt. En dat is dan ook precies waarom ik het niet erg vind dat gamification in feite niet nieuw is: door steeds door te bouwen op ervaringen die eerder zijn opgedaan in allerlei sectoren, komen we – met vallen en opstaan – wel steeds verder. Eigenlijk net dus als in een game: wie experimenteert en fouten durft te maken, maakt grote kans het spel uit te spelen!
Een game-based Zuyd, dat zou nog eens wat zijn!
Nog wat leesvoer voor je over gaming 🙂
- 3 niveaus van gaming in het onderwijs
- ClassRealm : een role playing game
- How to create Learning Game Ideas
Judith
Geplaatst op 14 juni 2012, in Gaming, TED JAMs en getagd als TED. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.
Een reactie plaatsen
Comments 0