Classroom Game Design #TEDx


Hoi Marcel,

Binnen Zuyd hebben we de afgelopen periode diverse gesprekken gevoerd met docenten om game-technieken toe te passen in hun onderwijs. The Web and Beyond is al gespeeld. In september start Mark Bertrand met de Battle of Concepts. En de 1e playtest van SOMEGA (Social Media Game) binnen de minor Digicoach is uitgevoerd. Volgende week gaan we in een inspirerende omgeving verder bouwen aan dit spel 🙂

 

Via Erno Mijland zag ik het TEDx filmpje van Paul Anderson. Biologiedocent die zijn leerlingen liet spelen. Hij is enthousiast over het resultaat, maar hij deelt met ons ook de problemen waar hij tegenaan liep.

Hij eindigt zijn verhaal met het belang van leren van je fouten. Fouten maken mag! Moet!
Zonder fouten geen innovatie. Zoals Margreet van de Berg in haar blogpost  Gamification: niets nieuws maar wel steeds beter over dit filmpje schrijft:

Hij eindigt zijn verhaal met het onderstrepen van het belang van het maken van fouten en daarvan leren: alleen dan kan je verder komen met wat je bezig houdt. En dat is dan ook precies waarom ik het  niet erg vind dat gamification in feite niet nieuw is: door steeds door te bouwen op ervaringen die eerder zijn opgedaan in allerlei sectoren, komen we – met vallen en opstaan – wel steeds verder. Eigenlijk net dus als in een game: wie experimenteert en fouten durft te maken, maakt grote kans het spel uit te spelen!

Een game-based Zuyd, dat zou nog eens wat zijn!

Nog wat leesvoer voor je over gaming 🙂

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 14 juni 2012, in Gaming, TED JAMs en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: