De kracht van kwetsbaarheid


Dag Marcel,

Zojuist heb ik 2 geweldige TED-talks gezien van Brené Brown (via Bas van de Haterd – HNW blog).

Brené Brown bestudeert menselijke verbindingen — ons vermogen tot inleving, erbij horen, liefde. In een scherpe, grappige lezing op TEDxHouston deelt ze een diep inzicht vanuit haar onderzoek dat haar op een persoonlijke queeste zette om zowel zichzelf te kennen als de mensheid te begrijpen. (bron: TEDxHouston).
Ze behandelt thema’s als schaamte, authenticiteit, angst, perfectionisme, eigenwaarde en vooral kwetsbaarheid en de kracht ervan. Ik herken er zoveel in.

In deze TED talk (maart 2012) vertelt Brené hoe het haar vergaan is na haar 1e TEDx talk. Hoe belangrijk het is om met heel je hart je eigen verhaal te vertellen. Ze praat over het verschil tussen schaamte en schuld en hoe je zonder kwetsbaar te zijn nooit tot innovatie kan komen.

Vulnerability is our most accurate measurement of courage.
(Brené Brown)

Bekijk ook haar 1e TEDx lezing, ook zo de moeite waard.
Haar boodschap: als we ons maar een klein beetje meer kwetsbaar durven worden door onszelf te zijn dan zal het een groot verschil maken voor de samenleving. Grote woorden, maar zo waar.

Ik haal heel veel kracht uit haar uitspraak: “Kwetsbaarheid is de oorsprong van creativiteit, innovatie en verandering”. Dit geeft me inspiratie om door te gaan op mijn ingeslagen weg.

Tot morgen,
Judith

30 minuten later:  De embed TED vervangen door YouTube omdat de embed TED-talks niet op iPad vertoond wordt 😦

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 17 juni 2012, in Inspiring, TED JAMs en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: