Beter dan echt!


Hoi Marcel,

Vanmiddag had ik een bijeenkomst waar ook een collega van jou aanwezig was, Bart Wauben. Hij liet me de Volkskrant van 19 mei zien. Hij was helemaal onder de indruk van het artikel ‘Red de Wereld’ (link verwijst naar LexisNexis, ff inloggen met je Zuyd-account).
Het ging over jouw heldin: Jane McGonigal!

Ze staat in jouw Top 5 JAMs van boeken, video’s en van inspirende personen.  Jij noemde haar:

Een inspiratiebron, waar ik pas 10% van gebruik heb kunnen maken. Haar beeld over de wereld en over gaming daarbinnen deel ik. En zoals je weet probeer ik in mijn struggle naar een richting voor mezelf gebruik te maken van haar richtlijnen. Graag wil ik je in de toekomst nog een aantal van haar spelontwerpen tonen en laten ervaren. Het leven kan leuker worden als we de mechanismen uit de spelwereld toelaten in ons leven.

Aanleiding van het artikel in de Volskrant is de vertaling van haar boek Reality is broken in het Nederlands. Het verschijnt morgen en draagt de titel Beter dan echt : hoe games ons gelukkiger, slimmer en socialer maken. Wist je dat?

Jane McGonigal, een van ‘s werelds bekendste onderzoekers op dit gebied, stelt een verfrissende nieuwe vraag: is de realiteit wel uitdagend genoeg? In Beter dan echt maakt ze gebruik van inzichten uit onder andere de neurologie, psychologie en filosofie om aan te tonen waarom games zo’n grote aantrekkingskracht hebben en waarom dit een van de belangrijkste trends van deze tijd is. Maar ze gaat nog een stap verder. Aan de hand van vele voorbeelden laat ze zien hoe games gebruikt kunnen worden door bedrijven, overheden en scholen om op creatievere en effectievere wijze te werk te gaan.
Bron: Maven Publishing

De Volkskrant heeft n.a.v. het verschijnen van haar oorspronkelijk boek al eens een artikel gepubliceerd “Gamers gaan de wereld redden” (dit was wel gratis beschikbaar op internet, yeah). Jij hebt ook al eerder enthousiast over dit boek  geblogd.
Je zei onlangs dat je op zoek was naar een korter filmpje van Jane dan het geweldige TED-filmpje (20 min.) van haar (must see!).
Op de website van Maven Publishing (uitgever van haar Nederlands boek) vond ik dit filmpje waarin ze in 4:30 uitlegt waarom games, in tegenstelling tot de gemiddelde schoolomgeving, zoveel enthousiasme, concentratie en doorzettingsvermogen veroorzaakt.

Greetings,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 30 mei 2012, in Gaming en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: