Top 5 inspiring videoJAMs


Ha Judith!

Graag deel ik de eerste top 5 met je. Deze speciale rubriek in ons blog zal vaker terugkomen en verzameld worden bij de ‘Top 5 JAMS of’. Ze zullen over verschillende onderwerpen gaan, maar eens een onderwerp gekozen dan proberen we daar ook periodiek (maand/kwartaal of jaar) op terugkomen. Ik heb hard getwijfeld om te beginnen met boeken of met video’s, aangezien ik in de vakantie door beiden ben geinspireerd. Stiekem toch gekozen voor video’s. Ik hoor wel als er nominees vanuit jouw kant zijn, maar volgens mij staan er een paar tussen die ik via jou gezien heb 😉

5: Mark Lammers – Onderwijsdagen 2009

Eigenlijk zou hier de gehele presentatie van Mark moeten staan, maar goed die staat nergens online. Hier een samenvatting. Inspirator en Innovator Mark Lammers blijft inspireren. Zeer ware woorden in het interview over de docent!

4: Gary Hamel – Reinventing management for a networked environment
De eerste keynote van Educause 2010. Filmpje is van een MIX sessie, maar komt op hetzelfde neer! Management moet veranderen omdat de wereld in de laatste jaren drastisch verandert is, maar management niet.

3: Daniel Floyd – Games and Learning

Los van de inhoud van de presentatie is de manier waarop het gedaan is erg inspirerend. Zo inspirerend dat ik op vergelijkbare wijze wil proberen een aantal lessen virtueel te maken.

2: Ken Robinson – Changing Education Paradigms

De boodschap is zeer facinerend, blijft waar, maar de manier waarop het gepresenteerd is, is enorm boeiend, van begin tot einde.

1: Jane McGonigal – Gaming can make a better world
Tja momenteel is dit gewoon voor mij the main source of inspiration. Het verhaal wat ze brengt is waar en ik ga proberen daar zoveel mogelijk uit te halen.

Ben benieuwd met welke filmpjes je deze top 5 wil challengen en hoe deze lijst er volgende maand uit ziet 😉

Groeten Marcel

Geplaatst op 4 september 2011, in Inspiring, Top 5 JAMs en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: