Top 5 inspiring PPL JAMs


Ha Judith!

En dan weer voor op de zondag een Top 5. Deze keer gaat het over PPL (mensen). Wellicht wel de meest lastige omdat we toch veel interessante, leuke, boeiende en inspirerende mensen gezien, gehoord, (over) gelezen en bepraat hebben. En zoals dat met inspiratie gaat komt dat in verschillende soorten een mate. Een vonkje inspiratie kan bijna net zo belangrijk zijn op momenten dan een hele waterval. Daarom wil ik voorstellen om iedere ‘inzending’ van de top 5 in een andere ‘categorie’ te laten vallen. Wat ik nu weer bedoel ūüėȬ†van de vijf mensen die we toevoegen moet er:

  • 1 Collegiaal zijn (dus van Zuyd),
  • 1 Dutch zijn (iemand van buiten Zuyd bij educatie, innovatie, technologie betrokken is op nationaal niveau),
  • 1 International zijn (iemand die op internationaal niveau bij educatie, innovatie, technologie betrokken is),
  • 1 Inspiration die inspireert en niet direct met onderwijs of onderwijsinnovatie te maken heeft zijn en
  • 1 iemand in de Open categorie (zelf kiezen, maar mag ook uit een tweede persoon uit een van de overige categorieen).

De volgorde is aan jezelf. Ook hier geldt weer dat jij de volgende keer hier 3 mensen uit moet halen en 3 nieuwe mensen er in moet zetten!

5: Bono (Paul Hewson) – categorie: Inspiration

Het begint natuurlijk bij de inspirerende muziek die hij samen met The Edge, Larry Mullen en Adam Clayton gemaakt heeft. Ik ben inmiddels totaal niet meer objectief op het moment dat er ook maar iets van U2 gedraaid wordt. Voor mij een constante bron van inspiratie, zowel qua geluid maar zeker ook qua teksten. De manier waarop U2 en dus zeker ook Bono zich bi j een optreden ‘geven’ is zeker ook inspirerend. Met volle passie en een poging om een persoonlijke connectie te krijgen naar het publiek. Erg gaaf om te zien, te voelen, maar ook om te proberen dat ook te doen. Daarnaast is Bono een van de artiesten die zich inzet op het politieke en humanitaire vlak. En¬†met verve. Alhoewel?

 

 

 

 

Tijdens hun POP tour was U2 zowel in Springfield als in Rotterdam en dat was mijn 1e concert! Comic Relief een dag in Engeland (inspirationeel op zichzelf) waar bekende mensen zich inzetten om geld te verzamelen voor een goed doel. Het filmpje met de, erg grappige Ricky Gervais, heeft enkele erg grappige wendingen. En Bono?!

 

4: Jane McGonigal categorie: International

Het boek, de film, de website (he, die categorie moeten we ook nog aanmaken!) maar zeker ook de persoon en hoe ze zich toont aan de wereld. Een inspiratiebron, waar ik pas 10% van gebruik heb kunnen maken. Haar beeld over de wereld en over gaming daarbinnen deel ik. En zoals je weet probeer ik in mijn struggle naar een richting voor mezelf gebruik te maken van haar richtlijnen. Graag wil ik je in de toekomst nog een aantal van haar spelontwerpen tonen en laten ervaren. Het leven kan leuker worden als we de mechanismen uit de spelwereld toelaten in ons leven.

 

 

 

 

3: Jeroen Alessie categorie: Dutch

Expert op het gebied van Technology Enhanced Learning! Maar vooral zeer prettige, leuke en open collega van Avans Hogeschool. Ik heb hem door jou leren kennen op de Educause (daar is ‘ie weer) en heb hem toen kunnen vragen om op onze Kennis in Bedrijf dag een presentatie te verzorgen. Zowel de presentatie over Serious Gaming als de bezoeken die jij en ik bij Avans hebben gedaan waren zeer inspirerend. Naast Serious Gaming is Jeroen namelijk bezig met het verrijken van het onderwijs door middel van videolectures die op zijn genomen met een zogenoemd green screen. Hij doet het niet alleen, hij heeft het de effecten ook nog onderzocht. Dus niet alleen leuk maar ook nog wetenschappelijk onderbouwd. Hij heeft mij in ieder geval meerdere malen geinspireerd om het gewoon te doen!

 

 

 

 

 

 

 
2: Henk van Rijssen categorie: Open

Henk is ook een collega binnen ons werkveld, maar van buiten de Hogeschool. Iemand die ik in de eerste jaren (2003) dat ik bij Zuyd werkte alleen via de Blackboard mailinglijst kende. Henk stond altijd open voor vragen of opmerkingen van deze newbee op dat moment. En eigenlijk is dat door de jaren heen niet verandert. Op de SURF onderwijsdagen was er altijd even dat kopje koffie of dat broodje samen. Bij Educause was er natuurlijk dat contact nog intenser en vooral onze gezamenlijk DrChuck sessie is me bij gebleven. Het was dan ook erg leuk dat Henk ons geholpen heeft met de deskundigheidsbevordering bij onze migratie naar Blackboard 9. Een heerlijk open en duidelijk eerlijke expert op het gebied van elektronisch leren en Blackboard in het bijzonder. Prettige man om mee samen te werken! En een bijzonder fotograaf (voor diegene die dat nog niet wisten) 

 

 

 

1: Frans Roovers – categorie: Collegiaal

Frans is een collega binnen het team Media, dienst O&O. Daarnaast werkt Frans bij Social Work. Frans is het perfecte voorbeeld van de inspirerende collega. Ingezet binnen ons team op het gebied van weblectures en videoconferences heeft hij binnen no time bewezen dat hij de job aan kan. Niet alleen door zichzelf de tools eigen te maken en het gebruik van de methodes binnen het onderwijs te onderzoeken. Maar vooral ook door zijn kennis te verspreiden. Van ons team naar het team binnen Social Work, waar hij zeer inspirerend te werk gaat. Maar zeker ook naar ons team toe. Ik vraag me af of hij zelf in de gaten heeft hoe vaak hij jou en mij al van energie en inspiratie heeft voorzien? Zijn youtube film van de ‘flashmob’ op centraal station Utrecht in het bijzonder.

 

 

 

Maar zeer zeker ook zijn rapportage over de + en de – van de weblectures en wat daar uit te halen is. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geniale muziektechnicus die hij ook is!

Een echte Marcel Schmitz lijst dus ik daag je uit om daar een combi lijst van te maken. Dus je weet het. Je moet er 3 uithalen en 3 nieuwe er voor inzetten.

Groeten Marcel

Geplaatst op 16 oktober 2011, in Inspiring, Top 5 JAMs. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: