Ja-maar


Bestaat toeval, Marcel?

Een paar weken geleden hoorde ik van de Ja-maar app. Afgelopen vrijdag dacht ik er weer aan en heb m voor 79 cent gekocht in de app-store. Uiteraard heb ik een kaart getrokken rondom een dilemma die ik had geformuleerd (nav een vraag die jij vrijdag stelde :)). Het antwoord was: Nee, wees gelukkig met wat je hebt. Een antwoord dat erg bij me past. Toeval?

Gisteravond las ik de reactie op een reactie van mij op een blogpost van Ilse Meelberghs 🙂 waarin zij het zei dat ze de JA-MAAR maar eens te laten voor wat het is en de JA-EN te zoeken, zoekend naar de innovatieve kracht van haar opleiding. Toeval?

Ik vind Ja-maar® een leuke filosofie, het is zelfs een trainingsmethode “die op praktische en onderhoudende wijze organisaties en individuen helpt de overgang te maken van een JA-MAAR naar een JA-EN cultuur… “, zo staat op de website te lezen. Berthold Gunster is grondlegger van de ja-maar filosofie die met workshops en shows naar organisaties toegaat. Zou leuk zijn als Zuyd zo’n omdenkshow zou boeken. Maar we kunnen 12 maart 2013 ook met z’n allen naar de omdenk ja-maar show in Sittard gaan. Waarschijnlijk gaat Ilse wel mee 🙂

Ik volg ook al enige tijd @Omdenken via Twitter. Tip!
Omdenken speelt een centrale rol binnen de ja-maar filosofie. Het is een denktechniek om problemen te veranderen in mogelijkheden. Het biedt een ontregelende en vooral creatieve kijk op het leven. Iets wat ik met mijn creativiteitscursus ook leer door het herkennen van mijn ideakillers. Op Omdenken.nl staan ook leuke video’s. Vele ken ik al, zoals de kapotte roltrap, de pianotrap die ook al eens op de hogeschool is gemaakt, maar deze innovatieve trap zou ik ook wel eens willen uitproberen in de Heerlense centrale hal *grinnik*.

Zoveel goede ideeën worden gekilled 🙂

Wilfred Rubens blogde gisteren: Innovatie vereist anders leren denken. Toeval?
Ik ga morgen naar mijn 1 na laatste bijeenkomst van de Cursus Creatief Denken en Handelen, en hou daar bij onderstaande uitspraak van Walt in gedachten, die ik gisteravond via twitter binnen kreeg. Toeval?

Groetjes,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 13 mei 2012, in Miscellaneous en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: