Smakelijk eten! Het inspiratiemenu van de dag.


Smakelijk Judith,

Graag wil ik je het inspiratiemenu van de dag aanbieden. Het zou zo uit het ons bevriende ‘de Kolentip‘ kunnen komen, maar het komt uit de ook door ons geliefde TED keuken! Het toetje is me zelfs aangeraden door een student op de facebook ICT site.

Voorgerecht

Het voorgerecht! De kok heeft geprobeerd om ons iets voor te zetten wat we eigenlijk niet lusten. Een gerechtje met een ingredient dat je normaal nooit zou eten. Maar dan toch weer zo bereid dat je al etend nadenkt en zegt: HmmMmmm interessant. Dat ga ik toch (nog) eens proberen!

Daar waar we zelf bezig zijn om te kijken hoe de digitale voetstappen van onze studenten kunnen helpen bij de ‘leeranalyse’ gaat het hier om dat we (on)gemerkt gevolgd worden als we ons op het internet bewegen. Maar goed we kunnen diegene die ons volgen zelf nu ook volgen!

Hoofdgerecht

Dan het hoofdgerecht. Het moet over eten gaan! Het moet natuurlijk ook over informatie gaan! En je moet er even over doen. Een hoofdgerecht heb je niet zomaar weggeschrokt of weggespoeld met een glas wijn. Een hoofdgerecht daar moet je over nadenken, dat moet meerdere smaken hebben, diepere lagen. Voor op de tong, achter in het hoofd, prikkelend in de neus en stimulerend in alle genen.

Een verhaal dat informatie net voedsel is en dat we dat ook als zodanig zouden moeten behandelen, heerlijk toch!

Toetje

En tot slot het toetje! Eigenlijk heb je al genoeg gegeten maar er is altijd plaats voor een toetje. Een toetje moet het net nog even afmaken. Juist door het zoete met die lekkere dessertwijn of juist door de combinatie van de verschillende kaasjes en de ’79er port.

Dit toetje, een verhaal over de meerwaarde van de beroemde 404 internetboodschap is echt briljant. De 404 boodschap krijg je als een website niet te bereiken is. Zoet, maar inspirerend prikkelend. Zo’n toetje waar je daarna, na een kopje koffie, voldaan het restaurant uit loopt en genoten hebt.

Hopelijk heeft het je gesmaakt. En als dat zo is dan heb ik mijn antwoord al klaar: “Tja als ‘zwaargewicht’ weet ik wel wat lekker eten is ;)”

Grijns

Groeten Marcel

Geplaatst op 13 mei 2012, in Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ik heb lekker gegeten! bedankt 😉

  2. Joan Zeguers

    Dat smaakt naar meer….. Misschien een dagelijks “toetje”? Dan wordt het leven een stukje luchtiger…

  3. Met plezier geluisterd en gekeken. Bedankt voor het delen!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: