Re: The record that changed my life


Rattle and Hum!

Dat is mijn reactie Judith op je vraag wat mijn record is diemijn leven veranderde. Vertaald betekent het rammelen en brommen. Grijns! Maar dat zijn meer voorzienende musicale toevaligheden zou ik bijna willen zeggen. Want het brommen is vaak meer een grijnzen maar toch.

Rattle and Hum is mijn kennismaking met U2, door mijn neef Ralf Sonntag. Hij introduceerde me in een wereld waar ik voorlopig nog wel even in zit. Rattle and Hum is een ‘verzamelCD’ van live uitvoeringen en covers gespeeld tijdens de Joshua Tree tour. Naast de CD is misschien nog wel meer de (grotendeels) zwart/wit videoregistratie diep in mijn aders terecht. Ik kan bijna per individuele plaat een blogpost opzetten en zal dat maar niet doen, omdat ik dan heel erg off topic zit. Maar nummers als Pride inspireren veel mensen. De Memphis Horns op Angel of Harlem, BB KING op When love comes to town en het Gospel koor I still haven’t found what I’m looking for laten duidelijk zien hoe verschillende werelden bij elkaar kunnen en moeten komen. Ook dat zou een overslag naar onze wereld verdienen.

Maar juist ook het bij het grote publiek onbekendere Silver and Gold, waarin een groot activistisch karakter zit (anti-apartheid) heeft me destijds erg geraakt en mede gemaakt.

Een van de platen niet op de CD maar wel op de Videoband (nu DVD) is BAD. Denk echt wel dat de passie, de energie, de beleving, dus de manier waarop je zaken moet aanpakken me op een of andere manier geraakt heeft en dus echt wel Lifechanging is. Dr. Phil! Of euh ik bedoel natuurlijk Judith!

Ons onderwijs verdient de passie, de energie, de beleving, de kracht om het individu in de groep te raken, om je speciaal te laten voelen door je te raken. Al dat wat The Edge, Larry Mullen Jr. en Adam Clayton met Bono voorop neerleggen. Ze laten al jaren zien dat je dat kunt bereiken door goed te combineren met de technieken van die tijd. En ook zij hebben niet altijd de beste keuzes gemaakt, maar ze hebben wel steeds de kern proberen te bewaren. Rattle and Hum vanuit het hart!

Groet Marcel

Geplaatst op 25 april 2012, in Inspiring, Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: