Tweet embedden


Ha Marcel,

Jij vroeg me deze week hoe je een tweet kon embedden in je blogpost. Met de new twitter is dit heel simpel.
Het nieuwe design van Twitter is sinds december uitgerold, maar bij de collega’s van @Zuydbibliotheek zag ik dat zij nog met de oude versie werken. Ik hoop dat ze de nieuwe Twitter ook snel krijgen zodat ze gebruik kunnen maken van de nieuwe functionaliteiten, zoals het embedden dus. Voor degene die niet weten hoe Twitter en nu uit ziet, eerst een filmpje 🙂

En hoe doe je dat nu een Tweet Embedden?

Ga naar de webversie van Twitter en zoek de betreffende tweet die je wilt invoegen.
Ga met je muis over de tweet en de opties ‘reply-delete-favorite-open’ worden getoond

Klik op Open

vervolgens op Details

en daarna op Embed this Tweet

een nieuw venster opent:

kopieer de HTML-code en plak deze in de HTML-versie van je blogbericht
en dan verschijnt de tweet op onderstaande manier:

Werkelijk heel simpel!
De volgende keer mag je het zelf doen 🙂

Trouwens …heb jij binnen de editor van WordPress al eens op het laatste icoontje (Kitchen Sink) geklikt? Ik niet.

 

 

Deze week zat ik met enkele collega’s van Zuyd Bibliotheek om de tafel om hen te laten zien hoe WordPress werkt. Samen gaan we namelijk de ‘Dingen voor Zuyd’- site vormgeven. Collega Christina klikte er op en er verscheen zomaar een texteditor 🙂

 

 

Je hoeft helemaal niet in HTML de tekstkleuren aan te passen. Duh. Dat ik (wij?) dat niet eerder hebben gezien.
Weer wat geleerd.

J

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 27 januari 2012, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Hoi Judith, interessante blogpost en gelijk uitgeprobeerd. Alleen bij ‘mijn’ Twitter ontbreekt de optie ‘open’ in het rijtje ‘reply-delete-favorite-open’. Enig idee waar dat aan kan liggen? Moet ik iets veranderen bij mijn instellingen?

    • Judith van Hooijdonk

      Sorry voor de verlate reactie Irma. Maar heb je wel de ‘new’ twitter? Zie mijn 1e printscreen, bij deze versie staan de tweets rechts op het scherm ipv links en heb je bovenin een #ontdek functie zie: https://fly.twitter.com/ Deze versie is in dec 2011 verschenen, ik dacht dat inmiddels iedereen deze al had. Maar ook Zuyd bibliotheek heeft m nog niet (zie mijn blogbericht) ik heb begrepen dat het ook samenhangt met gebruik van de mobiele twitter app. Gebruik je die? Anders moet je die eens installeren, dan zal je ook snel toegang krijgen tot de nieuwe webversie van Twitter waarmee je heel handig tweets kan embedden :). Het heeft zo ver ik weet niets met je instellingen te maken.
      groetjes

  2. Hé, nog bedankt voor deze tips, die ik beide ook nog niet ontdekt had… kan ik eindelijk stoppen met print screens te maken van mijn tweets voor in mijn blogposts!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: