Show me the money! (Reactie op #nvb11)


He Judith,

Wederom een ‘kreet’ vanuit de Bibliotheek. Nu via de #nvb11 het landelijke congres van/voor bilbiothecarissen. De vorige keer toen ik gereageerd heb op een vergelijkbare ‘kreet’ heb ik gezocht in het verleden naar de ‘oorspronkelijke’ definitie van de bibliotheek. Ik vind nog steeds dat we terug moeten naar de invulling die toen bedacht is. Maar goed ik wil deze keer mijn visie voor de toekomst geven. Wat verwacht ik als ‘docent’ van de bibliotheek?

Zeg het met filmpjes. Rod Tidwell American Football speler speelt van hart, ziel en na een speech met Jerry ook met “Quan”. Wij Zuyderlingen zijn ook American Football spelers. Sommige Offence, sommige defence, sommige in de Special Teams. Wat verwachten wij van onze bibliotheekmedewerkers. Dat ze ‘ons’ de weg wijzen naar de money! En dan vinden de docenten de weg naar de Quan! Wordt de ambassadeur van de Quan voor de docenten.


Jerry Maquire, sportmakelaar, vecht voor zijn bestaan en voor een beter inhoudelijker, persoonlijk contact tussen makelaar en sporter, want hij gelooft dat daar uiteindelijk meer meerwaarde in zit voor de betrokkenen. In zijn strijd blijft er een sporter over namelijk Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr.) En die laat hem op geheel eigen wijze zien, horen, voelen en herhalen wat hij eigenlijk wil!


Legenda:
– De American Football Player is de docent.
– De Sportmakelaar is de bibliothecaris.
– The Money is de inspirerende content

Rod Tidwell gebruikt het woord Quan. Het gaat niet om alleen maar geld. We willen ook liefde, respect en ook het geld! Dat is de Quan.


Legenda:
– The Quan is dus niet alleen de inspirerende content, het is ook het respect de liefde die we willen van het publiek

De bibliothecarissen moeten met een noodkreet naar de docenten toe. Laat ze weten dat er hulp nodig is om te kunnen helpen!
Met een gevoel met een beleving of het ‘leven’ er van af hangt!

Uiteindelijk wint dan iedereen! Van binnen zeker en van buiten zal het doorstralen. Dat weet ik zeker.

Zonder boodschap, maar omdat in de film Jerry Macquire naast deze onderwijzende lijn ook een mooie romantische lijn zit en het leven ook mooi en warm behoort te zijn (wat ik overigens ook altijd bij bibliotheekcollega’s intern en extern ervaar) als afsluiting het erg mooie lied van Bruce Springsteen en korte fragmenten van de film.

Groeten Marcel

Geplaatst op 24 november 2011, in 21st century skills, Inspiring, Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: