RSS feed voor #SURFedu2011


Hi Marcel, Het was een enerverende social media day, dat twitterde ik gisteravond laat toen ik thuis was. Mijn dag heb ik afgesloten met een social media avond voor VVAO.

de klas 🙂

de juffen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet iedereen was overtuigd van de toegevoegde waarde voor social media, maar dat hoeft ook niet natuurlijk. Het werken met een iPad was voor velen ook een leuk leermoment. Maar toen ik ’s avonds thuis mijn mail nog even checkte, las ik een mail van Frans met de oproep “kunnen jullie even meedenken”. Natuurlijk! Onze collega’s Frans en Rienke zijn in Philadelphia voor Educause 2011. Frans is al druk aan het bloggen en vloggen op  http://weblectures.blogspot.com/ Volgens mij maakt hij iedereen gek met zijn camera :), ga zo door Frans! Ik geniet van je @fransipanifilmpjes. Jij zag dat hij zelfs al internationaal gespot is! (klik op de tweet)

Inmiddels heeft Rienke ook haar 1e post geplaatst op http://rienkesweblog.wordpress.com/ . Super!

Maar even terug naar de vraag van Frans. Dit ging over het blog van SURFedu2011. Annette Peet wilde graag op deze WordPressomgeving alle tweets met #surfedu2011 tonen, maar wist niet goed hoe. Op het blog staan wel de tweets van @SURFedu2011. Het leek mij het handigste om dat via RSS te doen (als er andere manieren zijn, hoor ik dat graag). Nu is de RSS van een twitterzoekactie niet meer zo gemakkelijk te vinden, maar even googlen en ik had de oplossing.

http://search.twitter.com/search.rss?q=surfedu2011
Door achter q= je twitterzoekactie in te typen heb je de feed.

Dit moet dan vervolgens in je blog verschijnen. Ik heb het op ons blog uitgeprobeerd. Via Weergave -> Widgets heb je de mogelijkheid om widgets toe te voegen aan je blog, hier staat ook de widget RSS: berichten van RSS- of Atom-feed. In deze widget plak je de RSS feed en je geeft het een naam. Je kunt aangeven hoeveel berichten je wilt laten zien met een max. van 10. Vervolgens opslaan en voila!

Je kunt zoveel doen met RSS. Ik snap echt niet waarom niemand zich inschreef voor mijn workshop RSS 😦 Het is zo handig! Over een paar maanden weer een nieuwe kans om je aan te melden, collega’s van Zuyd.

Dat bracht me op het idee om de tweets van 2beJAMmed ook op deze manier te tonen. Die zijn nu toegevoegd. Ik laat de #SURFedu2011 de komende dagen even staan. Zo leuk om te zien wat onze collega’s beleven wat wij vorig jaar hebben beleefd.

Vorig jaar om deze tijd vertrokken wij van Las Vegas naar Anaheim. Sweet memories! Fijne dag! Groetjes aan Susan 🙂

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 oktober 2011, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Hallo Judith,

    Het is waar, RSS kan zeer handig zijn en voorkomt dat je uren alles moet gaan afstruinen naar nieuwe informatie. Ik heb natuurlijk dan ook WEL de cursus gevolgd. Collega’s niet bang zijn en niet bevooroordeeld, gewoon even een avondje investeren en doen.

  2. Judith van Hooijdonk

    @Chris: Dank je 🙂 Een ochtendje of middagje investeren mag ook hoor collega’s 😉

  1. Pingback: Snelle #tip tussendoor: Flash embedden in een wordpress.com blog | 2.0 Drops

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: