Gamification – Good, Bad or how you play your game


Ha Judith,

Vandaag ben ik weer met vanalles bezig geweest. Plannen, mailen, afspraken maken. Een opdracht aan een studente geven in het kader van Schouder/Voor elkaar. Projectplan schrijven voor studeren voor niet reguliere studenten vanuit onze faculteit. En bijpraten (online) met collega’s die ook uit de vakantie kwamen. Eigenlijk stond op de agenda artikelen selecteren op basis van titels met betrekking tot mijn onderzoek. Dat moet dan morgen maar šŸ˜‰ Maar om het gebrek aan tijd dat in de richting van gamification is gegaan te compenseren, hier een kort overzicht waarmee ik mezelf en hoop ik ook jou laat nadenken over het nut maar ook het gevaar van gamification.

Wat is gamification?

Gamification een goede tool om goed mee te doen!

Maar pas op Gamification kan ook ingezet worden om slecht mee te doen!

De eerste twee filmpjes had ik nog niet gezien, maar ik ken de serie en de vorm en vind die geweldig. Dus ik ben dankbaar dat ik het weer herontdekt heb zodat ik het bij een online open gamification course kan gebruiken (droom of plan voor 2016?). Het derde filmpje is redelijk recent en ik kende het systeem niet waar ze het over hebben. Gelukkig besef ik me dat alles dat positief gebruikt kan worden ook negatief gebruikt kan worden en ja de McDonalds Monopoly Game vind ik erg leuk om te zien en zelfs te spelen als ik in Amerika ben. Maar dat het zo ver ging als in dit voorbeeld was voor mij nieuws. En je ziet juist in het kader van Schouders/Voor elkaar wel een zeer relevant filmpje. Want ook ik wil de community rondom een persoon via gamification en via sociale druk motiveren om de persoon te helpen…

Kortom het zo inzetten voor het goede, want alles dat gebruikt wordt voor het slechte kan ook gebruikt worden voor het goede. Awareness en alertheid zijn aangewakkerd en daarmee een groot winstpunt van vandaag. Good is sometimes bad and BAD is sometimes very good.

Groet Marcel

Geplaatst op 4 januari 2016, in 2 B PhD JAMS, Gaming. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: