En nu start 2016 ook on the job!


Ha Judith,

Mooi om te zien dat jouw 2016 agenda nog ‘redelijk’ blanco is. En wederom bedankt voor het extra geheugen over IoT en de mooie extra bronnen die je bespreekt.

Dat je agenda ‘leeg’ is hoeft niet eng te zijn, maar dat geeft voor intrapreneurs als jij juist kansen. Ik denk ook dat je met de mensen van dienst O&O om je heen je ook thuis zult voelen. Want jullie zijn intra mensen. En dat zullen jullie ook blijven. Ik vind je namelijk geen preneur, maar puur intra. Tussen alles en iedereen in. IntraThings of zoiets. En dat geldt voor onze oud collega’s de auditors ook. Die zitten ook tussen de faculteiten in en tussen de faculteiten en het CvB en tussen de kwaliteit en het proces en tussen de student en de beleving. Eigenlijk is het een soort van thuiskomen voor je morgen, let maar op!

En dat geldt voor mij ook met de onderwerpen waarmee ik bezig ben. Vooral bij het Schouders en http://www.wijzer project gaat het over data, informatie en kennis. Over het omzetten van ervaringen naar iets digitaals dat dan weer voor een ander terug om te zetten is in een associatie naar een actie. De kennistechnoloog (datgene waar ik ooit tot opgeleid ben) hoort zich geroepen worden, maar is in feite natuurlijk nooit weggeweest.

Soms is dat ook een nadeel. Doordat je veel weet over de technologie blijf je jezelf vragen stellen. Klopt dit wel. Is het resultaat van dit systeem gelijk aan dat wat ik verwacht had dat het systeem zou doen. Bij de stappen rondom literatuurstudie is dat toch erg lastig. En dan leer je je studenten om kritisch te zijn dus ben je dat zelf dubbel.

Ik vind het wel bijzonder om te zien dat de onderzoekswereld op bepaalde punten lijkt achter te lopen qua technologische inzet. Natuurlijk zijn er databanken en natuurlijk zijn er mooi tools als het DIZ om over verschillende databanken artikelen te zoeken. Maar ik betwijfel elke uitkomst en vind de systemen die gebruikt worden niet doorzichtig. Dat is wellicht een van de struikelblokken op dit moment, omdat ik er vaak achter kom dat mijn vermoeden terecht is. De uitkomst klopt niet of het verwachte resultaat aan aantal hits van een AND of een OR is toch anders dan logisch. En ik vraag me af hoe de controle plaats vind bij Systematic of Scoping Reviews. Weet jij dat toevallig?

Mijn jaar morgen begint in ieder geval weer met het op titel selecteren van een groep artikelen die ik verzameld heb over het gezamenlijke deelgebied tussen: social support, gaming en self management. Het is pas de derde keer dat ik dat doe, maar dat heeft meer te maken met de fouten die ik onderweg gemaakt heb en keuzes in het proces. Van iedere stap heb ik gelukkig geleerd met dank aan mijn begeleiders, maar toch had ik gehoopt al twee stappen verder te zijn in het proces.

In 2016 hoop ik op een eigen ‘sort of homecoming’ waarbij ik voeten aan de grond krijg met betrekking tot het promoveren en wellicht een artikel of twee kan publiceren. Dat is in ieder geval waar ik de komende twee dagen mee bezig ga zijn.

Wellicht tot morgen online,

Groet Marcel

Geplaatst op 3 januari 2016, in 2 B PhD JAMS. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: