Coming to Zuyd soon: The internet of things


Ha Judith,

Het onderzoeksonderwerp van Isolde was niet het enige element dat inspireerde in de speech van Irma van der Ploeg tijdens de faculteitsdag. Irma behandelde heel kort het onderwerp Internet of Things. Oftewel the Monthy Python world of internet. Grijns nee natuurlijk niet. Hier een Ignite filmpje dat het wellicht wat duidelijker maakt:

Weet je wat het leuke is. Het kenniscentrum ICT gaat zich herorganiseren. In plaats van dat er 3 teams zijn die gebaseerd op opleidingen zijn ingedeeld, worden we nu ingedeeld op basis van kennisdomeinen. Een voorstel voor een van die domeinen is Ubiquotous Computing/Ambient Intelligence and the Internet of Things (let op! Dat is een werkterm, de echte term is nog niet verzonnen. Maar het is natuurlijk wel de volgende stap, dat alle voorwerpen online gaan en met elkaar en met ons gaan communiceren. Bijvoorbeeld (klein! voorbeeld) met de lampen op de bovenste etage van een hotel.

Gaaf he! Ik ben erg benieuwd!

Later meer over dit onderwerp!
Groet Marcel

Geplaatst op 4 februari 2012, in Inspiring, Internet Of Things. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: